Share |

Poznáváme: Artual, nová škola umění

foto: pořadatel akce

Škola Artual vznikla v Praze na Letné v září 2014 jako alternativa ke klasickému vzdělávání v základních uměleckých školách. Pilotně byly otevřeny obory tanec, hudba a výtvarné umění, kurzy pro děti i dospělé. Cílem školy je dát studentům prostor pro vlastní tvorbu a okamžitou inspiraci, umožnit jim uvolnit se v improvizaci, najít v sobě netušené tvůrčí možnosti a využít jich i v každodenním životě. Lekce jsou zábavné a tvořivé hodiny plné hry s individuálním přístupem zkušených lektorů. V Artualu vznikají nové formáty kurzů – kurzy namixované z více oborů, kurzy s prvky arteterapie, dopolední kurzy vstřícné k maminkám s malými dětmi. Podpořte tyto novátorské kurzy na Hithit.com do poloviny ledna, odměnou vám budou kurzy za skvělé ceny a mnoho dalšího.
 
Do poloviny ledna je Artual možné podpořit na hithitu zde.
 
Nové typy kurzů
V Přípravce Artualu (pro děti od 4 do 6ti let) se míchají obory tanec, hudba a výtvarné umění. Děti dostávají možnost vyzkoušet si, co je baví, před tím, než se rozhodnou, kam chtějí vlastně chodit.
 
Podobný kreativní mix pro dospělé představuje kurz Objev svou kreativitu, kde se účastníci mohou uvolnit a dovolit si dělat to, co je zrovna baví – v pohybu, v hudbě nebo barvami na papíře.
 
Novinkou budou od ledna 2015 dopolední Máma friendly kurzy – Malování mandal, Konec dějin umění a Současný tanec, při kterých bude maminkám zajištěno hlídání dětí, aby mohly nerušeně tvořit.
 
Lidé
Artual, o.s. je neziskovka, založili ji a vedou:
Klára Domlátilová vytváří a lektoruje programy a výtvarné dílny pro děti v galeriích od GASKu po DOX. V Artualu vede výtvarné kurzy a nejvíc jí baví propojování světa dětí s tím dospěláckým, směrem tam i nazpátek.
Veronika Sequensová je taneční pedagog, choreograf a nezávislá tanečnice na poli současného tance. V poslední době se inspiruje zejména v oblasti improvizace a autentického pohybového projevu. Zároveň se intenzivně zabývá možnostmi využití tance jakožto terapeutického prostředku a ve čtyřletém akreditovaném výcviku se připravuje na profesi tanečně pohybového terapeuta.
Michal Turek zpívá, hraje na violoncello, kytaru, baskytaru, bicí nástroje, didgeridoo a další nástroje. Ve výuce používá nejen zkušenosti rozvoje techniky a metodické postupy ale především intuici. Klade veliký důraz na upřímný a otevřený vztah ke studentovi či kolegovi, na improvizaci, a na objevování a reflexi všech vnitřních bohatství a talentů.
 
web: www.artual.cz
facebook: www.facebook.com/artual.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.