Share |

Potkejte své oblíbené autory na Velký knižní čtvrtek v MK v Praze

foto: pořadatel akce

Potkejte se se svými oblíbenými autory 20. 3. 2014 v rámci akce Velký knižní čtvrtek v Městské knihovně v Praze. Irena Dousková, Miloš Urban, Juraj Červenák nebo Lucie Lomová – to jsou autoři, kteří se zúčastní akce v rámci Velkého knižního čtvrtku v Městské knihovně v Praze. „Knihovna se stala partnerem Velkého knižního čtvrtku již vloni, kdy se čtenáři mohli potkat například s Bohdanem Slámou, Evženem Bočkem nebo Jiřím Padevětem.  „Letos chceme v započaté spolupráci pokračovat, a tak jsme opět připravili setkání s autory a čtenáři. Netradiční na tom je, že plánujeme setkání neformální, vše bude probíhat za provozu knihovny. Čtenáři se tak budou moci zeptat svých autorů na to, co je zajímá, prakticky tváří v tvář,“ říká zástupce pořadatele Ctirad Fuchs.Akce proběhne v prostorách Městské knihovny na Mariánském náměstí 20. března 2014 od 17:00 do 19:00.
 
Velký knižní čtvrtek se letos odehraje již popáté a na čtenáře budou 20. března v knihkupectvích čekat další knižní lahůdky od českých i světových autorů. Na své si přijdou i majitelé populárních čteček, deset z dvanácti velkočtvrtečních titulů vychází jako e-kniha.
 
Tituly zařazené do Velkého knižního čtvrtku 20. 3. 2014:
 
Jo Nesbø - Červenka (Kniha Zlín) / vychází také jako e-kniha
Harry Hole pátrá nejdříve po špičkové pušce, určené ke spáchání atentátu a následně po vrahovi válečného veterána z druhé světové války. Zatímco stopy vedou do minulosti a střípky příběhu do sebe začínají zapadat, vrah si připravuje scénu pro svůj závěrečný výstup.
 
Miloš Urban - Přišla z moře (Argo) /vychází také jako e-kniha
Inteligentní román noir, v němž se v policejní cele setkává podezřelá tajemná kráska, zadržená polonahá na pláži a mladý novinářský elév, píšící o ní článek. Netuší, že její přízeň by mohla být životu nebezpečná.
 
Peter May  - Muž z ostrova Lewis (Host) /vychází také jako e-kniha
Muž beze jména. Muž bez paměti. Muž, který nemá na výběr. V rašeliništi na ostrově Lewis je nalezeno dokonale zachované tělo mladého muže, které nese stopy bodných ran. Nejde o oběť rituální vraždy před stovkami let, ale o zločin z nedávné minulosti.
 
Alice Munroová - Drahý život (Paseka)/vychází také jako e-kniha
Osudy, které utváří touha, citová vzplanutí, náhlá hnutí mysli i náhodné události. To všechno ovlivňuje hrdiny, kteří zjišťují, že od určitého okamžiku se jejich život už nikdy nevrátí do původních kolejí.
 
Irena Dousková - Medvědí tanec (Druhé město)/vychází také jako e-kniha
Román o posledních měsících života enfant terrible české literatury Jaroslava Haška. Ještě v něm dřímá někdejší vtipálek a provokatér, ale příběh jeho posledních dnů nás často dojímá a někdy z něj mrazí.
 
Juraj Červenák  - Mrtvý na Pekelném vrchu (Argo)/vychází také jako e-kniha
Historická detektivka či špionážní thriller z období tureckých nájezdů se svéráznými hrdiny – ostříleným válečným veteránem Joachimem Steinem a vzdělaným notářem se slabostí pro ženy a víno Matějem Barbaričem. Ti řeší případ vraždy šlechtice a velezrady.
 
Mark Lowery  - Jenom ponožky nestačí (Argo)/vychází také jako e-kniha
Vítejte v životě Michaela Swarbricka – horší už to být nemůže! Dojemně komický příběh o dospívání pro všechny, kdo přežili pubertu.
 
Lucie Lomová -    Na odstřel (Labyrint)
Komiksová detektivka z divadelního prostředí, kde není nouze o podezřelé. Hlavní hrdinka, divadelní kritička Dita Oulibská, má tak trochu styl slečny Marplové.
 
Jess Walter -  Nádherné trosky (Argo)/vychází také jako e-kniha
Dějově bohatý román o lidských snech a jejich střetu s realitou, který nás z ospalého italského městečka zavádí hned na okázalou natáčecí scénu velkofilmu Kleopatra, hned doprostřed bujaré zábavy edinburského festivalu či nelítostného prostředí hollywoodského filmového průmyslu.
 
ChaimCigan - Altschulova metoda /Kde lišky dávají dobrou noc I. (Torst) /vychází také jako e-kniha
Bravurně napsaný příběh, zasazený do různých zemí a kontinentů, historických epoch a alternativních světů, konfrontuje čtenáře s důsledky postmoderní technologie, vyvinuté v budoucnosti ze středověké kabaly. Jsou to právě středověk, židovské myšlení, kultura a dějiny, co zde autor mistrně předkládá z překvapivých úhlů pohledu.
 
Ján Rozner - Sedm dní do pohřbu (Prostor)/vychází také jako e-kniha
Vzpomínková próza románového charakteru od překladatele a publicisty Jána Roznera je autentickou zprávou o lidech, událostech a poměrech dané doby, o kulturních, společenských a politických poměrech na Slovensku na počátku normalizace.
 
Frederic Lenormand- Případy soudce Ti: Smrt čínského kuchaře (Garamond)
Další z oblíbených detektivek o moudrém a chytrém soudci Ti, který tentokrát pátrá přímo v císařských přípravnách jídla po vrahovi jednoho z palácových kuchařů.
 
Více informací na www.velkyctvrtek.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.