Share |

Poslední letošní premiéra představení Škoda 1981 divadla Bufet ve Studiu Alta

foto: pořadatel akce

Divadlo Bufet: ŠKODA 1981
Premiéra: 22. prosince 2013 / 19.30 / Studio Alta
 
Představení vzniklo na základě výpovědí dvou členů tříčlenné rodiny, v nichž popisují skutečnou událost z roku 1981. Otec s patnáctiletým synem emigrovali z ČSSR do Austrálie, aniž by o tom kdokoli, včetně matky, věděl.
 
Co mají společného vyprávění matky a syna po třiceti letech s tehdejší realitou? Co by vypověděl o stejné situaci otec? Co to bylo za osobu? Únosce? Sobec? Hrdina? Dobrodruh? Špión? Nespokojený manžel? Je možné to zjistit? Jakou roli v tomto příběhu máme my, inscenátoři? A jakou vy, diváci? Co se s tímto příběhem stane, pokusíme-li se zrušit tradiční rozdělení aktérů divadelního představení na herce a diváky? Je možné, aby se děj divadelního představení proměnil v realitu?
 
Režie: Jakub Vašíček
Hrají a pak jsou: Eva Nosálková, Jakub Folvarčný, Petr Reif
Je: Jan Bílý
Scénografie: Ivana Kanhäuserová
Produkce: Klára Mišunová
Představení vzniklo za finanční podpory MHMP a MKČR.
 
Divadlo Bufet je závislé divadlo existující od roku 2008 snažící se produkovat nezávislé divadelní tvary se záměrem posouvání hranic a konvencí divadla, ať už v jednání s divákem, prostorem či inscenátorem samým. Od roku 2009 provozuje unikátní pojízdný kulturní prostor „Autobuf“ – přestavěný autobus Karosa, ve kterém se na různých místech ČR hrají představení divadla Bufet, koncerty, projekce, happeningy, autorská čtení.
www.divadlobufet.cz
 
Studio ALTA je od roku 2007 nezávislým prostorem pro různé formy nového divadla se specifickým důrazem na současný tanec a pohybové divadlo. Funguje jako ojedinělá platforma spojující profesionální divadlo a zkušebnu s komunitními aktivitami a představeními pro děti. Naše činnost zahrnuje podporu tvorby, prezentace a vzdělávání. Ve Studiu ALTA se podařilo vytvořit skutečně otevřené divadelní prostředí, kterému nedominuje jen jedna umělecká osobnost, ale průběžně v něm pracuje většina výrazných skupin či jednotlivců v oboru nového divadla.
www.studioalta.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.