Share |

Pojďte na přednášku o Hotelu Praha

Obchod roku Nanovo pořádá odbornou přednášku o unikátním zdemolovaném hotelu Praha

Majitelé obchodu Nanovo s designovým nábytkem a bytovými doplňky pořádají v pondělí 12. září odbornou přednášku o hotelu Praha. Přednáška se koná v prostorách obchodu na adrese Týnská ulička 627/8, Praha 1. Kapacita omezena - online prodej vstupenek zajišťuje portál GoOut.cz.

"Účastníky přednášky budou - kromě nás - například pan architekt Arnošt Navrátil, který je jedním ze čtyř architektů hotelu Praha a zároveň je profesorem na fakultě architektury ČVUT. Dalším z účastníků přednášky je sochař a autor projektu Vetřelci a Volavky, Pavel Karous, který byl také jedním z těch, kteří chtěli hotel Praha zapsat na seznam kulturních památek. Dále také teoretik, pedagog a odborník na jednoho z předních designérů hotelu Praha, Zbyňka Hřivnáče, Adam Štěch," doplnila za pořadatele Dominika Janigová. 

Hotel Praha byl moderní pražský hotel, který byl postaven jako špičkové ubytovací zařízení pro potřeby Komunistické strany Československa a československé vlády k ubytování zahraničních delegací. Při stavbě hotelu byly použity v té době nejlepší dostupné technologie a materiály a vybavení hotelu bylo navrženo významnými umělci - například lustry navrhl slavný sklářský výtvarník Stanislav Libenský, nábytek pocházel např. od uznávaného interiérového designéra Zbyňka Hřivnáče. Hotel Praha se nacházel v Praze-Dejvicích, čp. 2450, v Sušické ulici 20 na Hanspaulce. Existoval v letech 1981–2014. Stavba byla považována za typický příklad moderní architektury s prvky pozdního brutalismu. Po roce 1989 hotel nadále fungoval až do roku 2014, kdy byl za kontroverzních událostí zbourán soukromou společností PPF.

"Nanovo má k hotelu Praha velmi blízko. Zabýváme se renovací a prodejem toho nejzajímavějšího z československého designu z druhé poloviny 20. století. Na vybavení hotelu Praha se podíleli ti nejlepší tvůrci ze 70. a 80. let - máme dokonce některé artefakty z hotelu na prodej, například křeslo navržené Zbyňkem Hřivnáčem, sadu sklenek "Montreal" na víno a likér navržené Adolfem Maturou pro sklárny Moser a mnoho dalších unikátů, které byly navrženy a vyrobeny přímo pro hotel Praha. Věříme, že hotel Praha byl architektonický skvost a nemělo by se na něj zapomínat - a proto jsme se rozhodli uspořádat tuto přednášku," pokračuje Janigová.

Kapacita omezena. Prodej vstupenek pouze online na www.goout.cz. Cena vstupenky 550.- s DPH.

Datum: pondělí, 12. září, 18:00
Místo: Nanovo shop, Týnská ulička 627/8, Praha 1

Užitečné odkazy:
www.goout.cz
www.nanovo.cz
www.facebook.com/nanovoshop
www.okoloweb.cz
www.vetrelciavolavky.cz
Facebook Event


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.