Share |

Pojďte na pochod, na noční pochod!

65. úplňkový „nočník“ bude 15. června
Z předloňského silvestrovského pochodu na Plešivec
foto: ni(c)

Není tomu dlouho, kdy mne svou malebností i jistou syrovostí oslnily kopečky v kraji jménem České středohoří. V letních měsících jsem propadl pro Čechy tak typické turistice.

DOTEK LUNY

Díky poutníkovi Jiřímu Zemánkovi, který pořádá výpravy po stopách Karla Hynka Máchy, jsem se seznámil i s Romanem Kleckerem. Tento chodec a bytostný ekolog se vydal pěšmo do Itálie nebo Turecka. Před lety, kdy ještě studoval v Ústí nad Labem, se s kamarádem jen tak z hecu vypravili na Milešovku, netypicky v noci. Dotek Luny ho osvítil a od té doby uspořádal Klecker takových nočních pochodů hned 64! Já se účastnil několika z nich, přičemž prozatím nejsilnějším zážitkem pro mě byla jubilejní 50. cesta, kdy se šlo na Milešovku. Ve dvacetičlenném zástupu jsme se prodírali vysokým prašanem a na cestu nám spolehlivě svítil úplněk.

65. "NOČNÍKOVÝ" POCHOD

Další „nočníkový“ pochod se uskuteční ve středu 15. června, kdy se lunatici vydají opět na královnu Českého středohoří, Milešovku. Tentokrát bude možné pozorovat úplné zatmění Měsíce. Více o spolku lunatiků naleznete na tomto webu.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.