Share |

Podzimní sborovna rádia Classic Praha

foto: pořadatel akce

Rádio Classic Praha představuje ve spolupráci s Městskou částí Praha 1 již druhou Sborovnu. Ta navazuje na prémiérový sborový happening pražského rádia, který proběhl v květnu tohoto roku. 25. září se tak mohou zpěváci těšit na další Sborovnu, tentokrát Podzimní. /WEB/ /FB EVENT/
 
Po úspěšné Májové sborovně, kde se sešlo na stovku zpěváků, přicháží na řadu druhá oslava sborového zpěvu, kterým Podzimní sborovna bezesporu bude. Opět se na pražské Kampě rozezní hlasy sborů i jednotlivců, které chtějí svou zálibu sdílet s ostatními. Věříme, že se tentokrát sejde minimálně stejný počet hudebních nadšenců,“ říká Martina Klausová, ředitelka rádia Classic Praha.
 
Poslední zářijovou neděli posluchači uslyší tři písně v originální aranži Veroniky Ptáčkové, složené přímo pro tuto událost. Zpěváci přivítají podzim lidovkou Vínečko bílé, muzikálovým hitem Pátá a skladbou Here Comes The Sun od skupiny Beatles. Stejně jako v případě Májové sborovny se taktovky chopí Lucie Freiberg, sbormistryně pražského smíšeného sboru Lucky Voice Band a komorního souboru Myšáci.  
 
Akce je zcela otevřena veřejnosti a zazpívat si mohou amatérské i profesionální sbory i jednotlivci. „Zájemci o noty a hudební záznam mohou napsat na email sborovna@classicpraha.cz a my jim vše obratem pošleme. Jednotlivé skladby jsou zaranžovány tak, aby je zvádl i zcela amatérský zpěvák. Písně jsou vždy psány do čtyřhlasé harmonie, takže i posluchačům přinesou velmi přijemný zážitek,“ dodává Klausová. Podzimní sborovna rádia Classic Praha se bude konat v historickém prostředí pražské Kampy, 25. září od 17 hodin a zpěváci celý program zopakují třikrát.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.