Share |

PODZIM PŘEJE AUDIOKNIHÁM

 
SUPRAPHON VYDÁVÁ SATURNINA, ZTRACENÝ SVĚT I VÍTKA NA VÝLETĚ…
 
Proč jsou audioknihy poslední dobu tak úspěšné? Protože podporují soustředění a koncentraci. Bez nich je poslech nemožný. Audioknihy především dětem usnadňují cestu ke knížkám, neboť ještě před tím, než se naučí číst, probouzí v nich radost z literatury. Již se ví, že poslech audioknihy není pasivní příjem. Je naprosto srovnatelný s četbou, protože vnitřní představivost pracuje na plné obrátky, nic jí není dodáno opticky.  
 
V říjnu Supraphon vydá hned tři nové audioknihy, které potěší dětské posluchače, ale i milovníky humoru. Posluchači se mohou těšit na výtečnou audiopodobu Jirotkova Saturnina, na dobrodružný Ztracený svět, jehož autorem je Arthur Conan Doyle a také na dětskou klasiku Vítek na výletě Bohumila Říhy.
 
Saturnina Zdeňka Jirotky načetl Svatopluk Beneš
Tato nahrávka z archivu Supraphonu z roku 1990 dosud nikdy nevyšla na vinylové LP ani CD (pouze na audiokazetě v roce 1994). Jde přitom o mimořádný přednes představitele ušlechtilého herectví Svatopluka Beneše, čtoucího dílo klasika inteligentního humoru Zdeňka Jirotky. Prvotina Saturnin se stala okamžitě jednou z nejoblíbenějších knih českých čtenářů. Sentence a činy sluhy Saturnina, které provádí s ledovým klidem a vážnou tváří, svým suchým humorem připomínají vrcholná díla anglického humoristické literatury. Svatopluk Beneš přesně vystihl ono jemné předivo suchého humoru, z něhož je Jirotkovo dílo utkáno, a drží jej v přesné intenci dobře vychovaného českého gentlemana, který předpokládá inteligentního posluchače, jemuž mnohdy stačí jen napovědět. Audiokniha vyjde na CD i v digitální podobě 27. října.
 
Půvabná dětská knížka Bohumila Říhy ožívá ve zvukové dramatizaci 
Ve zvukové podobě Vítek na výletě účinkují Zdeněk Dítě, Jan Seifert a Josef Barvínek. Vyprávění je podáno jazykem srozumitelným i malým dětem. Knihy autora Bohumila Říhy patří již po několik generací k oblíbené četbě pro nejmenší a jejich kvalitu prověřil čas. Jako bonus právě vydávaného CD jsou zařazeny i dva příběhy z dalších titulů tohoto spisovatele – Honzíkova cesta a O letadélku Káněti – v osobitém podání Václava Postráneckého.
 
Dobrodružná výprava A. C. Doylea Ztracený svět
I když výprava do Ztraceného světa vyšla poprvé knižně v češtině v roce 1919, dokáže i dnes nadchnout malé a velké čtenáře a posluchače. Supraphon vydává 14. října na CD dramatizaci z roku 1995 ve skvělém hereckém podání Rudolfa Pellara, Borise Rösnera, Jana Přeučila, Sylvy Sequensové a dalších vynikajících herců.
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.