Share |

Recenze: The Cinematic Orchestra v LMB

Podmanivá hudba bez pravidel
foto: DEERKEROL

Jazzovo - elektroničtí The Cinematic Orchestra v rámci podzimní tour navštívili i Českou Republiku. Včera si podmanili  vyprodaný Lucerna Music Bar!
 
Moje záliba v koncertech, kde publikum se zatajeným dechem naslouchá, úspěšně pokračuje...
 
The Cinematic Orchestra jsou jednou z mých srdcovek. Objevila jsem je úplnou náhodou teprve nedávno, asi před třemi lety. Na soundtracku k mému oblíbenému seriálu "The Big C".  (jestli jste seriáloví, určitě si to pusťte!)
 
TCO* jsem živě viděla včera poprvé, a jsem přesvědčena, že je to těleso patřící do malých, komornějších sálů. Absolutně jim svědčí přímý kontakt s fanoušky a jejich blízkost. Ta neviditelná energie proudící z pódia do davu a zpět. LMB** je pro tyhle koncertní účely naprosto skvělej prostor. Co se týče zvuku, nemůžu absolutně nic namítat.
 
Myslím si, že na sáhodlouhý hudební rozbory nejsem úplně ten správný typ. Navíc, ono by to stejně nikoho nebavilo číst. Na to si můžete otevřít wikipedii. Čili dodám následující:

Miluju, když je hudba nadčasová,  ✓. Stejně tak se mi líbí, že jsou TCO* naprosto otevření bez zbytečných her na jinotaje - všecko prostě dostanete naservírovaný tak, jak to je. Syrový, bez obalu a hlavně bez pravidel! Hltáte je, protože oni si to užívaj do posledního tónu a kapky potu úplně stejně jako posluchači. Jsou bezprostřední a žijí tím dokonalým hudebním okamžikem.

*TCO The Cinematic Orchestra
**LMB Lucerna Music Bar


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.