Share |

PO STRNIŠTI BOS je nejen nový film, ale také velmi úspěšná audiokniha

foto: Martin Kubica

Ve čtvrtek 17. srpna přichází do kin film Po strništi bos režiséra Jana Svěráka, který vznikl podle knihy jeho otce Zdeňka Svěráka, jenž se rovněž podílel na scénáři nového filmu.

Po strništi bos čerpá ze vzpomínek na dětství, které prožil Zdeněk Svěrák za války na venkově. Kniha vyšla u nakladatelství Fragment a na 13. ročníku cen Magnesia Litera získala Cenu čtenářů.  Po půl roce od vydání knihy ji načetl Zdeněk Svěrák pro vydavatelství Supraphon. Na jaře 2014 vyšla audiokniha Po strništi bos na CD i digitálně. Zařadila se mezi audioknižní bestsellery a dosáhla statutu Zlatá deska.
 
Producentka mluveného slova vydavatelství Supraphon Naďa Dvorská uvedla: „Touto audioknihou dokazuje Zdeněk Svěrák, že je jako autor i nejlepším interpretem svého díla! Jeho obdivuhodné vypravěčské umění, jakoby filmová obraznost, vtipné a velmi věrohodné situace, to vše strhne posluchače k velkému prožitku.“
 
Synopse: Rodina osmiletého Edy je donucena vystěhovat se z Prahy na venkov k příbuzným. Městečko, kde chlapec dosud trávil jen prázdniny, se nyní stává jeho domovem. Mladá městská rodina se musí přizpůsobit novému prostředí a také soužití pod jednou střechou s domácností strýce, tety i velmi přísného dědečka.  Eda má před sebou nelehký úkol. Najít a obhájit své místo v místní klukovské partě, jejíž svět je naprosto odlišný od jeho městského. Čeká ho nejen objev vlastní nebojácnosti, ale také rodinných tajemství, která vyplouvají na povrch. Svět dětí a dospělých se sbíhá v hledání neohroženosti a hrdinství. I v nelehkých dnech války může být totiž nejtěžší prokázat odvahu vůči vlastní rodině.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.