Share |

Please The Trees pro Elpidu: Nech mou babičku na pokoji!

Koncert proti diskriminaci seniorů
plakát / foto PTT

10. února 2011 se v kostele sv. Šimona a Judy v Praze uskuteční unikátní benefiční koncert indie-rockové formace Please The Trees, která nedávno vydala své druhé album Inlakesh. Koncert je součástí kampaně Mluvme o stáří zaměřené proti diskriminaci seniorů. S kampaní vloni v říjnu přišla nezisková organizace Elpida plus a frontman Please The Trees Václav Havelka se stal jednou z jejích tváří. 

„Myslím si, že je třeba lámat bariéry mezi generacemi. Věřím tomu, že mladí mohou ztratit despekt ke stáří, který cítím, že mají. Vnímám to jako jeden z nejdůležitějších účelů kampaně. Obecně mám vztah spíš ke starším věcem. V hudbě, umění ani životě jako takovém mě nezajímají technologie, modernizace, spíš se zabývám obsahem, podstatou věcí, která často souvisí s jejich stářím," říká Václav Havelka.

Tak trochu lámat bariéry bude i koncert samotný. Mladou skupinu vokálně doprovodí nově vzniklý sbor Elpida, ve kterém jsou zastoupeny všechny věkové kategorie. Jako speciální host vystoupí zpěvák Pavel Bobek, opět s podporou sboru a samostatně Jaromír 99 ( aka Jaromír Švejdík, zpěvák skupin Priessnitz a Umakart. Výtvarník, autor komiksu Alois Nebel. )

Výtěžek z koncertu půjde na podporu Linky seniorů, bezplatné a anonymní linky důvěry, které seniorům pomáhá již osm let. OMEZENÁ KAPACITA! Vstupenky distribuuje síť Ticketportál (www.ticketportal.cz ), možné rezervace vstupenek také na elpida@elpida.cz nebo sms na tel. 725 571 844.

O Please The Trees
www.pleasethetrees.com
www.myspace.com/pleasethetrees

Původně bezejmenný projekt propojení dvou hudebních světů se zrodil během roku 2006 setkáním jedné z kmenových skupin pověstné táborské rockové scény, kytarových snivců a léčitelů Some Other Place a originálního písničkáře Václava Havelky, vystupujícího již od roku 1999 pod nickem selFbrush. 

Rok 2010 byl pro Please The Trees dosud rokem nejrušnějším. Mezi dokončením a vydáním výtečného druhého alba Inlakesh si v březnu nejprve „odskočili“ na šňůru po východě a středozápadě USA. Ta, mimo jiné, zahrnovala newyorské vystoupení spolu se známými Akron/Family a Warpaint, předskakování hvězdným Vetiver v Chicagu a vyvrcholila vystoupením v oficiálním programu nejprestižnější hudební přehlídky na západní polokouli – na festivalu South By SouthWest (SxSW) v texaském Austinu. Doma pak po nezapomenutelném koncertním křtu Inlakesh v Malostranské besedě PTT dál neúnavně koncertují po vlastech českých i za jejich hranicemi.
K 1.1.2011 vychází album Inlakesh ve Spojených státech. Na rok 2011 skupina připravuje natáčení dalšího alba s australsko-americkým producentem Johnatanem Burnsidem. Několik nových skladeb zazní již během tohoto koncertu. Hostem v sestavě Please The Trees bude hráč na klávesy a piano Viliam Béreš.

O kampani Mluvme o stáří – Nech mou babičku na pokoji!
www.mluvmeostari.cz 

Cílem kampaně obecně prospěšné společnosti Elpida plus a Nadace O2 je vymezit se proti diskriminaci seniorů, připomenout hodnoty, které s sebou stáří přináší, probudit zájem o téma stáří a podnítit mladé lidi k mezigenerační diskuzi. Ze společnosti se vytratila schopnost naslouchat si navzájem, vážit si zkušeností starších a zároveň být otevřený názorům mladších. Chceme to změnit. Mluvme spolu a dívejme se na člověka, ne na věk. 

O Elpida plus, o.p.s.
www.elpida.cz 

Nezisková organizace Elpida plus již řadu let připravuje programy pro seniory. Pomáháme seniorům stát se samozřejmou, sebevědomou a respektovanou součástí společnosti. 

- Linka seniorů – linka důvěry – bezplatní a anonymní na čísle 800 200 007
- Seniorcentrum Elpida – poradny a tvůrčí dílny, volnočasové aktivity
- Školička internetu pro seniory – počítačové a jazykové kurzy
- Vital plus – čtvrtletník pro seniory – www.vitalplus.org 

Stránka události na FB je zde.

 

 

 

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.