Share |

PKF - Prague Philharmonia se těší z nové nahrávky

na CD s francouzskými operními áriemi doprovází hvězdného tenoristu Bryana Hymela

23. února vyšla na labelu Warner Classics nová nahrávka francouzských operních árií amerického tenoristy Bryana Hymela, jehož pod vedením svého budoucího šéfdirigenta Emmanuela Villauma doprovází orchestr PKF - Prague Philharmonia.  

 

Sólový debut Bryana Hymela představuje nápaditě sestavený repertoár, s nímž tenorista zazářil mimo jiné na pódiích Metropolitní opery, Covent Garden a Bavorské státní opery. Jeho název Heroïque vzešel ze samotného faktu, že vybrané kusy vyžadují vzrušující hrdinskost hlasu i stylu – a skutečně špičkový hlasový rejstřík, protože album obsahuje celkem 19 vysokých c. Pečlivě sestavený výběr skladeb demonstruje jeho kvality v áriích s francouzským textem od Verdiho, Rossiniho, Berlioze, Meyerbeera, Gounoda a Masseneta a tojice skladatelů – Reyera, Bruneaua a Rabauda, jejichž díla zaznívají jen vzácně.

 

Díky celkovému provedení a umělecké kvalitě na sebe nahrávka v zahraničí strhla pozornost a z úst odborné kritiky se jí dostává pochvalných projevů. Jen během několika málo dní po svém zrodu se vyhoupla v žebříčku prestižního magazínu Billboard do top desítky.

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.