Share |

Pilot Petr Kopfstein odjíždí z Abú Zabí zklamaný

Větší zápletku si čeští fanoušci Red Bull Air Race nemohli přát. Hned v prvním závodě nové sezony Petr Kopfstein vyzval Martina Šonku. Loni pátý muž celkového hodnocení proti vicemistrovi světa. Karlovarskému pilotovi se ale soutěžní let v Abú Zabí nepovedl a na dovolenou odjíždí s devátým místem.

 

 

“S devátým místem pochopitelně nejsem spokojený. S ohledem na tréninkové časy a nastavení letadla jsme si pomýšleli na 5. nebo 6 místo. Bohužel jsme zvolili špatnou linii, respektive stejnou jako vítěz kvalifikace Matthias Dolderer. V závodě se ale změnily podmínky, nefoukal vítr zprava a tam, kde v pátek pomáhal, v sobotu chyběl, takže letadlo ztrácelo energii,” komentuje prohru s krajanem Petr Kopfstein.

 

Už během tréninků a před kvalifikací Kopfsteinův Team Spielberg bojoval s nastavením letadla. Také trať nad Perským zálivem ve Spojených arabských emirátech českému závodníkovi moc nesedí. “Je příliš jednoduchá, nic moc tam nevymyslím,” poznamenal.

 

Do průběžného hodnocení si Petr Kopfstein připsal první dva body, další může získat na konci dubna, kdy se  světový šampionát přesune do Francie do Cannes. Mistrovství světa se na riviéře poletí poprvé v historii. “Bude to naše Monako,” odkazuje Petr Kopfstein na ikonický závod formule 1.

 

Ambice českého závodníka jsou v sezoně 2018 velké, po poslední závodě v Asii by rád stál v celkovém hodnocení Red Bull Air Race na pódiu. Ve hře je ještě 105 bodů. Kolik z nich bude Petra Kopfsteina? Šampionát zatím vede Američan Michael Goulian, který v Abú Zabí uletěl všem.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.