Share |

Aktualizováno: Penzion U Modřínu: Trestní oznámení

Foto U modřínu

Spolumajitelka penzionu U Modřínu, jehož služby jsme doporučovali, byla vyslechnuta na policii. Na penzion chodí řada anonymních udání a kontroly si prý téměř podávají ruce.
O penzionu se mluví od léta, kdy odmítl obloužit prezidenta Zemana. Kromě toho měl na webu zmínku, že poskytuje slevu pracujícím důchodcům - ta se stala jádrem problému.
 
Zeptali jsme se druhého z majitelů, pana Ondřeje Pally, oč jde.
 
Proč se ty věci dějí zrovna teď?
To já nevím, ale vědí to asi jiní... byl jsem tři měsíce v cizině a po návratu musel řešit řadu kontrol. To mi ale nevadí, nejsem žádná rychlokvaška, na trhu jsem 25 let. Úřednice byly velmi korektní, jen mi bylo líto, že se nemohou věnovat bohulibější práci.
Dorazilo mě ale, když volali z kriminálky z Trutnova - dostali na nás oznámení a musejí konat.
 
Kvůli čemu?
Asi před dvěma lety jsem dali na web informaci, že poskytujeme slevu pravicově smýšlejícím důchodcům. Protože si myslíme, že sedmdesátnící, kteří přežili totalitu, si zaslouží něco hezkého. Celou tu dobu se o slevě ani nikdo nezmínil, já sám jsem na ni úplně zapomněl, zákazníci ji chtěli jen jednou. Ale když se rozjela ta anabáze se Zemanem, začalo se do toho šťourat - a žena bohužel musela na kriminálku. Z čeho se dá udělat causa...
 
Také se divíme, už od rána, kdy začaly informace o cause prosakovat:
"Spolumajitelka penzionu Modřín ve Velké Úpě v Krkonoších Agnieszka Pallová byla v úterý dopoledne vyslechnuta na služebně trutnovské policie kvůli tomu, jak se v srpnu postavila k nabídce ve svém podniku obsloužit prezidenta republiky," uvedl server aktuálně.cz. Trestnímu oznámení čelí kvůli uvedení informace, že všichni příznivci pravice dostanou v podniku slevu dvacet procent. "Je vyšetřována kvůli paragrafu 356 trestního zákona o podněcování k nenávisti vůči skupině osob nebo k omezování jejich práv a svobod," píše Aktuálně s tím, že penzion také čelí zvýšenému náporu kontrol. 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.