Share |

Penta Gym – tvrdá práce a výsledky

foto Pentagym

Klub bojových sportů Penta Gym se představuje. 
Zajímáte se o bojové sporty a hledáte ten ideální? Fascinují vás MMA souboje a přemýšlíte, že byste to zkusili na vlastní suspenzor? Upoutalo vás bojové umění BJJ a chcete trénovat s nejlepšími? Je aktivní sebeobrana součástí vaší pracovní náplně? Anebo se prostě jen chcete naučit účinné chvaty pro lepší pocit a zdravé sebevědomí?
 
Úder základní teorie
Mixed Martial Arts, MMA, je bojový sport ve kterém se mohou používat kopy, údery, hody, páky a škrcení z různých bojových sportů a umění.
BJJ je pak brazilské jiu jitsu, které se vyvinulo z asijských stylů (ju jutsu, kokodan) a zaměřuje se na boj na zemi, páky a škrcení. Hlavní myšlenkou je úspěšný boj slabšího proti silnějšímu. I proto jsou techniky BJJ efektivní součástí různých systémů sebeobrany.
 
Spoluzakladatelem klubu je bývalý prvotřídní závodník, dnes úspěšný trenér Daniel Barták. Průkopník českého MMA si vydobyl renomé hlavně díky tvrdé práci a nezpochybnitelným úspěchům v bojových sportech. Dan je dvojnásobným mistrem republiky ve Vale tudo a mistrem Evropy v BJJ. Současně je držitelem hnědého pásu v BJJ. Může se pochlubit celosvětově respektovanou licencí Shooters MMA a dalšími trenérskými osvědčeními.
 
Jeden z nejstarších českých gymů vznikl v roce 1997 a od té doby prošel Penta Gymem nejeden novodobý gladiátor. Obsáhlou historii Penta Gymu najdete na webu Pentagym.net. Trenéři se v současnosti věnují hlavně tréninku MMA, BJJ, boxu, Thai boxu a grapplingu.
 
Čerstvé úspěchy Penta Gym na bitevním poli MMA
Světový žebříček ultimátních bojovníků MMA aktuálně zobrazuje tři borce z tréninkové skupiny Daniela Bartáka. UFC zápasník Viktor Pešta je na 24., Filip Macek na 122. a Stanislav Futera na 558. místě. Všichni tři jsou šampioni organizací GCF, resp. německé YBN. Tím se nemůže pochlubit žádný jiný český gym.
 
Velkému respektu se těší tým Penta Gym Praha i mezi českými odborníky. V recenzi na webu fighterclubnews.cz vyzdvihl moderátor a komentátor bojových sportů Ondřej Novotný Penta Gym jako český-slovenský Gym roku 2014. Úspěchy na amatérském i profi bitevním poli byly tak výrazným argumentem, že „po krátkém přemýšlení a procházení bilance nebylo co řešit! Kam se podíváš, uvidíš někoho úspěšného, kdo patří do Penty, nebo z ní vzešel, či se k ní hlásí...“
 
Čerstvým úspěchem klubu Penta Gym je nedávná výhra Filipa Macka v Čečensku. Ačkoliv dávaly ruské sázkovky Mackovi pouze 5% šanci na výhru, i přes to, že český bijec nestihl v Moskvě přestoupit na letadlo a absolvoval před zápasem velmi úmornou cestu, dokázal ve třetím kole „uškrtit“ svého soupeře a z Ruska veze další, už pátou profi výhru v řadě.
 
Tvrdý kontaktní sport není jen pro muže, v Penta týmu trénuje také Magdalena Šormová, jedna z prvních bojovnic WMMA z ČR. V civilu příjemná, v ringu nekompromisní zápasnice se zajímavým potenciálem sní o utkání v americké profi soutěži. Magdalenina dosavadní bilance tři zápasy-tři výhry není určitě tím, s čím by se svěřenkyně Dana Bartáka spokojila. Do budoucna můžeme očekávat, stejně jako od jejích kolegů z týmu, ještě velké věci.
 
Skvělá reprezentace v zahraničí, soukromé hodiny, tréninky pro veřejnost
Penta Gym je respektovaným zápasnickým klubem nejen v České republice, ale také na Slovensku, v Německu, Polsku, Rusku a skandinávských zemích.
 
Kromě tréninku špičkových amatérských a profi zápasníků se studio Penta Gym věnuje též tréninkům pro veřejnost. Mezi pravidelné návštěvníky patří jak pracovníci ochranek nebo policisté, tak bankovní úředníci, lékaři nebo vysokoškolští studenti.
 
Nejsme klub vymlácených mozků a pouličních rváčů
Přijďte se podívat nebo rovnou zacvičit a uvidíte sami. Sídlíme na Žižkově v Praze, pár stovek metrů od tramvajové zastávky Husinecká. Přesný tréninkový rozpis a další důležité informace najdete na Penta Gym webu. Aktuality pak hledejte hlavně na Penta Gym Facebooku.
http://www.pentagym.net/
https://www.facebook.com/pentagym
 
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.