Share |

Pátý ročník ankety Zlatý kuchař 2017 se rozbíhá

Práce na prestižní anketě Zlatý kuchař 2017, kterou vyhlašuje každoročně redakce časopisu Gastro&Hotel profi revue, jsou v plném proudu. Bude to již popáté, kdy krásnou sošku, „kuchařského Oskara“, tentokrát v novém kabátku, převezmou na slavnostním galavečeru 26. dubna 2018 v Royal Theatre v Praze nejlepší kuchaři z České republiky. Večerem nás opět provede moderátorka Markéta Hrubešová.
 

Porota, kategorie a vyhlášení
Tak jako v předešlých ročnících je i letos 40členná porota hodnotitelů složená z osobností, které mají největší přehled o současné situaci v české gastronomii – z food kritiků, novinářů hodnotících restaurace a píšících o gastronomii a z food blogerů. Profily jednotlivých hodnotitelů představujeme na webových stránkách www.zlatykuchar.cz. Hodnotitele jsme požádali, aby sestavili žebříček deseti nejzajímavějších českých kuchařů uplynulého roku, určili tři zahraniční kuchaře, jmenovali jednoho kandidáta na Objev roku a nominovali jednoho kuchaře jako Hvězdu gastronomie do Síně slávy. Absolutní novinkou ankety bude v letošním roce kategorie Zlatý cukrář, která oceňuje toho nejlepšího cukráře/cukrářku v České republice. U každého kuchaře, kuchařky, cukráře nebo cukrářky by měla být oceněna především kreativita, hledání nových cest a řemeslná zručnost. 
 
Volba veřejnosti
Tak jako vloni a předloni může i letos veřejnost promluvit do hodnocení a zvolit svého oblíbeného kuchaře v kategorii Volba veřejnosti, a to na webových stránkách www.zlatykuchar.cz. Hlasování v kategorii Volba veřejnosti proběhne od 10. března do 10. dubna 2018.
 
Gourmet mapa
I letos se můžete těšit na zmapování celé ankety v podobě Gourmet mapy Zlatého kuchaře. V mapě vám představíme restaurace, kde vaří ti nejlepší kuchaři z České republiky, a které stojí za to navštívit. Pokud se nedostanete k papírové verzi Gourmet mapy, můžete si ji stáhnout na webových stránkách www.zlatykuchar.cz/gourmetmapa.
 
Novinky
Mezi další chystané novinky pro letošní ročník patří zbrusu nový web www.zlatykuchar.cz. Na něm najdete všechny potřebné informace, jako například aktuality z dění okolo připravovaného ročníku, galerii nominovaných kuchařů, reportáže z minulých ročníků, kompletní výsledky umístění kuchařů, představení všech hodnotitelů, tiskové zprávy nebo například jak hlasovat v kategorii Volba veřejnosti.
Stejně jako v loňském roce bude generálním partnerem ankety Zlatý kuchař 2017 společnost Fagor Gastro CZ s.r.o.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.