Share |

Pár tipů na audioknihy nejen pod stromek

Mluvené slovo má své nezastupitelné místo a je fajn, že vycházejí spousta zajímavých audioknížek. Dostali jsme právě přehršel tipů od vydavatelství Onehotbook. Vybíráme několik "highlights":
 
 
 PRO MÁMU
Dívka ve vlaku
Paula Hawkins
účinkují: Petra Špalková, Tereza Bebarová, Lucie Pernetová
Lahůdka pro každého, kdo má rád psychologické thrillery, které kouzlí spíš překvapivými zvraty, než akčními efekty. Rachel dojíždí vlakem do Londýna. Každý den nahlíží oknem do soukromí mladého páru žijícímu v domě u kolejí. Jednou však zahlédne něco, co ji šokuje. Krátce nato se dozví, že jeden z nich se pohřešuje. Má se plést do cizího příběhu?
Poslechněte si ukázku z audioknihy: http://bit.ly/1RIJzB7
 PRO TÁTU
Syn
Jo Nesbø
čte: Petr Kubes
Samostatný román od finského krále detektivek má v sobě to nejlepší z případů Harryho Holea, ale nechybí mu ani archetypální osudovost divadelního dramatu
. Sonny celé dětství vzhlížel k otci policistovi. Když se v něm zklamal, našel útěchu v heroinu. Za pravidelnou dávku si odpykává ve vazbě zločiny jiných. Teď ale zjistil, že všechno bylo jinak a ze smířeného vězně se proměnil v nesmiřitelného soudce. 
Poslechněte si ukázku z audioknihy: http://bit.ly/1WziHoN
PRO BABIČKU
 Babička pozdravuje a omlouvá se
Fredrik Backman
čte: Valérie Zawadská
Hravé, jímavé a zábavné vyprávění potěší opravdu každého, kdo dosud neztratil smysl pro humor, avšak zároveň má rád „příběhy ze života“ se všemi jeho strastmi i radostmi. Audiokniha líčí neobyčejný vztah babičky a vnučky, ale také ukazuje, že i zdánlivě banální věci a všední lidé v našem okolí skrývají mnohdy nečekaně barvitou osobní historii.
Poslechněte si ukázku z audioknihy: http://bit.ly/1OxVvp8
PRO DĚDEČKA
 Mortdecai: Záhadný případ s knírem
Kyril Bonfiglioli
čte: Lukáš Hlavica
Tuhle neodolatelnou taškařici si nemůže nechat ujít žádný milovník suchého britského humoru (ale může připomenout třeba i absurdně rozverného českého Saturnina). Světem protřelý aristokrat, excentrik a obchodník s uměním Charlie Mortdecai, zaujatý právě kultivací nové ozdoby svého horního rtu, je povolán do Oxfordu, aby přišel na kloub podezřelé nehodě tamní profesorky.
Poslechněte si ukázku z audioknihy: http://bit.ly/1kGKx76
 
 PRO PARTNERA 
Podvolení
Michel Houellebecq
čte: Igor Bareš
Kontroverzní satira, jež vzbuzuje vášnivé debaty, je prostě textem, který je nutno znát. Francie, rok 2022. Ve volbách vítězí strana Muslimské bratrství, s níž se ostatní partaje spojily, aby nevyhrála extrémně pravicová Národní fronta. Celou situaci sarkasticky glosuje mizantropický akademik bez pevných vztahů k lidem ve svém okolí, jehož momentálně trápí nedostatek sexu.
Poslechněte si ukázku z audioknihy: http://bit.ly/1ledCHd
 
PRO SESTRU 
 Sběratel
John Fowles
účinkují: Jaroslav Plesl, Lucie Pernetová
Pod fasádou napínavého thrilleru se skrývá důmyslně vystavěný psychologický román od jednoho z nejproslulejších autorů britské postmoderny. Frederick Clegg je zakomplexovaný úředník platonicky zamilovaný do dívky z vyšších vrstev, jíž unese a uvězní ve sklepě. Netradiční vyprávění ukazuje situaci z pohledu obou zúčastněných, jejichž zájmy se nikdy nemohou prolnout.
Poslechněte si ukázku z audioknihy: http://bit.ly/21mNoTn
 
 PRO KAMARÁDA
Usměvavý muž
Henning Mankell
čte: Jiří Vyorálek
Wallander je jiný než ostatní detektivové skandinávské krimi. A o to ho budete mít raději. Po prožitém traumatu chce ale komisař definitivně odejít od policie. Odmítne i dávného přítele, který jej požádá o pomoc při vyšetřování podezřelé smrti svého otce. Když však tentýž starý známý rovněž nalezen mrtev, vrací se Wallander do práce, aby případ dvojnásobné vraždy vyjasnil. 
Poslechněte si ukázku z audioknihy: http://bit.ly/1LYfHMo 
 
 
PRO SYNKA
 PAX
Asa Larsson, Ingela Korsell
čte: Jan Vondráček
Moderní urban fantasy, inspirovaná severskou mytologií nabízí příběh o zrání, dospívání, iniciaci, překonávání překážek, o tom, jak si vybojovat místo v životě. Bratři Alrik a Viggo přicházejí do městečka Mariefred, aby se stali členy nové pěstounské rodiny. Možná jsou tu ale proto, aby pomohli chránit tajnou knihovnu, neboť kdosi přivolává z hlubin věků temné síly…
Poslechněte si ukázku z audioknihy: http://bit.ly/1IIiIQN
 
 PRO CELOU RODINU
Staré izraelské báje a pověsti
Eduard Petiška
čte: Miroslav Táborský
Nikdo jiný než oblíbený český autor nedokázal mýty, legendy či Bibli převyprávět tak, že stále okouzlují dnešní děti a dospělí se k nim rádi vrací. Čtrnáct přístupně podaných příběhů ze starého Izraele ukazuje starozákonní židovský výklad dějin od stvoření světa přes vyvedení Izraelitů z Egypta a stavbu Jeruzalému až po babylonské zajetí Židů. 
 
Poslechněte si ukázku z audioknihy: http://bit.ly/1NQLJ4v
 
Pokud si pořád nejste jisti správným výběrem, využijte naši Ježíškovu audioknižní poradnu, v níž vám speciální dárkový guru pomůže vybrat dárek na míru dle osobnosti obdarovaného.
Přidejte se na OneHotBook Facebook, abyste nepropásli soutěže o pozoruhodné ceny ani novinky ze světa audioknih, literatury a čtení!
 

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.