Share |

Papelote chystá workshopy a vyrábí krásné novinky

Papelote je naše oblíbené papírnictví, však si tam už několik let necháváme vyrábět naše notýsky. Bedlivě sledujeme, co mají nového. Aktuálně to jsou:
Nové vzory Mt pásek
 
Originální české papírnictví papelote představuje rozšířenou nabídku oblíbených lepicích washi pásek.
 
Jaro si o barvy vyloženě říká a nové vzory a typy Mt pásek jimi doslova hýří. Jejich využití je přitom neuvěřitelně široké – od prostého přilepení úkolů do diáře, stylového zalepení obálky či založení důležitého místa v knize přes uchycení fotek do alba nebo plakátu na stěnu až po nespoutanou tvorbu dekorací, vtipných dárkových balení či svébytných obrazů.
 
Japonské dekorační pásky z rýžového papíru jsou hravým prostředkem, který zkrátka žádnou tvořivou duši nenechá v klidu. Jsou transparentní, popisovatelné a dobře odnímatelné – až vás výtvor přestane bavit, pásku jednoduše a beze stop odstraníte. Washi pásky potěší při každém použití – pusťte je na svůj pracovní stůl, do diáře či deníku, do kuchyňských polic, na stěny obývacího pokoje či dokonce za hranice svého území – obvinění z vandalismu díky odnímatelnosti nehrozí, maximálně uděláte někomu radost...
 
Papelote se dokonce může pochlubit Mt páskou s vlastním dekorem – 25 mm x 10 m, 159 Kč. Navrhla jej grafická designérka Kateřina Šachová a inspirací jí byli papíroví draci, linky v sešitě a příběhy, které se odehrávají mezi řádky.
 
Papelote výběr zahrnuje:
 
klasické pásky SINGLE různých vzorů – 10 mm x 10 m, 85 Kč,
tenké pásky SLIM ideální do fotoalb – balíček s 3 rolemi 6 mm x 10 m, 85 Kč
pásky KIDS s hravými dětskými motivy – 10 mm x 7,5 m, 85 Kč
dárkové balíčky v hedvábném papíru – 30 mm x 10 m, 2x 9 mm x 10 m, 2x 6 mm x 10 m, 248 Kč speciální designérské edice od skandinávských či japonských designérů – různé šíře x 10 m, cena od 115 Kč
 
Mt pásky jsou k zakoupení v papelote obchodě ve Vojtěšské ulici v Praze a na eshopu www.papelote.cz.
 
 
 
Fedrigoni Top Award 2015
 
Na slavnostním vyhlášení Fedrigoni Top Award 2015 v londýnské Stationers' Hall získalo papelote za kolekci letošních diářů třetí místo v kategorii Corporate Publishing. Cena udělovaná předním evropským výrobcem papíru putovala do České republiky letos vůbec poprvé a nakonec hned dvakrát – společnost Calico se se svými tradičně tištěnými balicími papíry umístila na druhém místě kategorie Packaging.
 
 
 
 
 
Dětské workshopy 2015
 
S jarem se do papelote vrací nedělní dílny pro děti. Přichází další cyklus workshopů s českými ilustrátory. Menší i větší návštěvníci se mohou těšit na neděle plné krajin, hor, stínového divadla či
světa za sklem kukátka.
 
Dílny zahájil 12. 4. workshop Kateřiny Sechovcové, který nalákal na kouzlo slepotisku a vznikly na něm krajiny v braillovu písmu, magické hory a doly pod bříšky prstů.
 
Cyklus dále pokračuje dílnami Anny Pleštilové (17. 5.), Štěpánky Bláhovcové (7. 6.), Martiny Hamouzové (11. 10.) či Terezy Šedivé (8. 11.).
 
Workshopy probíhají v obchodě papelote ve Vojtěšské ulici v Praze od 10 do 12 hodin a jsou určené dětem od 6 let.
 
Cena workshopu je 220 Kč.
 
Nutná je předchozí rezervace na info@papelote.cz.
 
Program dílen:
 
17. 5. Anička Pleštilová / Příroda přírodními pigmenty
7. 6. Štěpánka Bláhovcová / Stínové divadlo v krabici
11. 10. Martina Hamouzová / Průsvitné krajiny
8. 11. Tereza Šedivá / V říši divů a za kukátkem
 
 
 

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.