Share |

P-Funk dorazí 22. 6. do Prahy!

foto archiv pořadatele

Legendární postava funku, jeho druhá nejvýraznější figura hned po James Brownovi navštíví stovežatou Prahu. Do Města dorazí George Clinton spolu se svou kapelou P-Funk All-Stars, takže se můžeme těšit na show plnou fantaskních kostýmů jako jsou například velká batolata, asijský indiáni a další ztřeštenosti. Pokud netušíte kdo to vlastně George Clinton je tak vám nabízíme krátké představení.

George Clinton - se narodil v roce 1941 v Severní Karolíně, žil v New Jersey a potom na Floridě. Na začatku kariéry psal texty pro legendární detroitský label Motown, v té době zakládá kapelu The Parliaments, která se posléze přejmenovala na Parliament. Zárověň funguje i s kapelou Funkadelic, jejíž název odkazuje k tomu jakým hudebním směrem se vydává.

V osmdesátých letech se věnuje také producentské činnosti a to nejen u funky umělců ale produkuje i Red Hot Chili Peppers. Na přelomu osmdesátých a devadesátých let kolaboruje s rapem a rockem. Spolupracuje s hvězdami jako je 2PAC s kterým natáčí nesmrtelný hit California Love, mezi jeho další spolupracovníky patřili OutKast, Ice Cube, Wu-Tang Clan, Primal Scream a další.

V roce 97 se dostává do Rock&rollové síně slávy. Což samo o sobě je pro žijícího umělce velmi významné a o tom víc když se sem dostane umělěc, který primárně nehraje rock'n'roll.

Geroge Clintona a jeho početný ansábl můžete vidět 22. června 2011 ve Velkém sále pražské Lucerny. Vstupenky jsou k dostání v sítích TICKETPORTAL a TICKETPRO

Make P-Funk, Bejby!


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.