Share |

Osvěžovna Stromovous. Co je zač nový počin Ondřeje Kobzy?

Po řadě kamenných prodejen rozjel Ondřej Kobza něco nového: V podstatě stánek, pojízdné občerstvení, moderněji řečeno food truck.
Má tolkienovský název Stromovous a najdete ho na Výstavišti.
Jak se to stalo?
"Kamarád Ctirad Hemelík si pronajal rohový dům na Výstavišti a zeptal se, jestli tam venku neuděláme kavárnu," řekl nám Ondřej Kobza. "Když tam v podvečer vidíš ty zástupy lidí, co se hrnou do Stromovky, říkal jsem si, že by bylo fajn jim nabídnout možnost koupit si dobrý kafe, nebo pivo."
Jednoduchá a sympatická idea. Stromovous ale nenabízí výhradně jen pití:
"Zvláštností je, že nabízíme gaspacho v kelímku takeaway a v zimě horký vývar. Psal o tom jednou Cuketka, tak to chci vyzkoušet."
Kromě občerstvení se můžete i bavit:
"Venku je naše klasická sestava - piáno, šachy, pingpong, půjčovna dalších her. Baví mě, jak tam jsou slyšet ty dvě fontány, jak tam zajíždí tramvaj do lesa. Připomíná mi to pohádku o mašinkách, jak jdou spát."
A tím plány nekončí...
"Rádi bychom tam v zimě měli i kluziště. Veřejný prostor i v zimě. Ale v tuto chvíli nevím, jak by se ona asi 6milionová investice zaplatila. Ale poptám se na Magistrátu. Myšlenka Stromovouse je zabydlovat různá zákoutí. Samozřejmě nejen mnou. Třeba to bude vybízet k dalším venkovním iniciativám."
 
 -
 
Více info na FB a brzy i na webu.
MAPA ZDE

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.