Share |

Ostrava v Praze zve divadelní hody

foto: pořadatel akce

Dva orchestry, čtyři ostravská divadla, pět dní, osm představení ověnčených dvanácti prestižními oceněními, v podání 271 herců, zpěváků, muzikantů, tanečníků, dirigentů a loutek – tak by se v několika číslech dal popsat 8. ročník divadelní přehlídky Ostrava v Praze, která odstartuje již příští týden, v sobotu 4. listopadu.  Během pěti večerů, do středy 8. listopadu, představí pražskému publiku výběr špičkových, diváky i kritikou ceněných a v Ostravě dlouhodobě vyprodaných inscenací.

Letošní ročník Ostravy v Praze je výjimečný hned v několika směrech. Nejen že vezeme nejvíce představení, ale vybírali jsme také ta nejúspěšnější,“ vysvětluje Jiří Nekvasil, ředitel NDM. „Například inscenace Slyšení má na kontě mimo jiné dvě Ceny divadelní kritiky, S nadějí i bez ní pro změnu cenu Alfréda Radoka či Cenu Marka Ravenhilla a skvělé hudební drama Edith a Marlene se kromě Thálie může pochlubit i tím, že ho vidělo už přes 46 000 diváků.
 
Milovníci divadla se letos mohou těšit na skutečně lahůdkový program. Vidět mohou operu Hamlet Ambroise Thomase, Spalovače mrtvol, ve kterém se v roli pana Koprfingla představí skvělý Norbert Lichý nebo svéráznou adaptaci Čapkovy Dášenky. Ti, kteří holdují hudbě a melodiím, by neměli vynechat hudební drama Edith a Marlene o životě dvou výrazných žen 20. století. Kromě vynikající Hany Fialové a Evy Zbrožkové excelujících v rolích Edith Piaf a Marlene Dietrich dodává představení další hudební rozměr muzikálový orchestr Národního divadla moravskoslezského. Vynikající trojice her Tomáše Vůjtka se pak zaměřuje na vážnější témata, jako jsou drastické osudy Josefy Slánské, poválečný odsun Němců nebo nebeský soud Adolfa Eichmanna. Ostrava v Praze tradičně nezapomíná ani na nejmenší publikum, tentokrát si pro ně připravila dětskou operu Zob, Zob, Zoban a loutkovou pohádku Dášeňka
 
V rámci divadelní přehlídky Ostrava v Praze se představí Národní divadlo moravskoslezské, Komorní scéna Aréna, Divadlo Petra Bezruče a Divadlo loutek Ostrava. Vstupenky na představení je možné rezervovat a zakoupit v pokladnách jednotlivých divadel či v předprodejní síti www.ticketportal.cz. 
/WEB/
 
Program:
Zob, Zob, Zoban
4. listopadu 2017 v 11 a 14 hodin, Divadlo D21
Edvard Schiffauer, Ivan Binar
Režie: Václav Klemens
Národní divadlo moravskoslezské
 
Dášeňka
4. listopadu 2017 ve 14 hodin, Divadlo v Celetné
Karel Čapek – Karel František Tománek – Marek Zákostelecký
Režie: Marek Zákostelecký
Divadlo loutek Ostrava
 
Hamlet
4. listopadu 2017 v 19 hodin, Stavovské divadlo
Ambroise Thomas
Režie: Radovan Lipus
Národní divadlo moravskoslezské
 
Slyšení
4. listopadu 2017 v 19.30 hodin, La Fabrika
Tomáš Vůjtek
Režie: Ivan Krejčí
Komorní scéna Aréna

Smíření
5. listopadu 2017 ve 19.30 hodin, La Fabrika
Tomáš Vůjtek
Režie: Ivan Krejčí
Komorní scéna Aréna

S nadějí, i bez ní
6. listopadu 2017 v 19.30 hodin, La Fabrika
Tomáš Vůjtek
Režie: Ivan Krejčí
Komorní scéna Aréna
 
Spalovač mrtvol
7. listopadu 2017 v 19.30 hodin, Divadlo v Celetné
Ladislav Fuks
Režie: Jakub Nvota
Divadlo Petra Bezruče
 
Edith a Marlene
8. listopadu 2017 v 18.30 hodin, Divadlo Hybernia
Éva Pataki
Režie: Janusz Klimsza
Národní divadlo moravskoslezské


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.