Share |

Orion vydává Noční vidění, třetí sólovou desku

foto: pořadatel akce

Můžeš ho mít rád rád, můžeš ho nenávidět, můžeš z něj srát. I když ho neznáš, brzo poznáš co nevidět. Papa Ori, Miky Vorel, Orion vydává 1. dubna třetí sólovou desku Noční vidění, samozřejmě na labelu BiggBoss. „Deska vyjde na apríla, ale apríl to není. Desku slibuju už pár let, ale až v půlce roku 2013 dozrál čas kdy jsem se do práce na ní naplno pustil,“ říká Orion.
 
První singly „Zkus chodit v mejch botách“ a „Vesmírnej odpad“ už rotují v rádiích několik týdnů a naznačily směr Orionovy nové sólovky. Kromě osvědčených spolupracovníků Mike Trafik, The Beatbustlers a Enemy vybral beaty od veřejnosti ne zcela známých producentů Cuffia, Franka Flamese, Donie Darka, Shadow D, Ondryka, Rack Rokase a dalších. A zatímco v hudbě dal prostor čerstvé krvi ve hře, na „majku“ se Orion potká s dobře známými jmény Vladimir 518, James Cole, Hugo Toxxx, Ektor, Smack a Refew.
 
„Chvíli mi trvalo než jsem se do toho dostal, než se dostanu do laufu, ale hlavně jsem čekal na beaty a konečně našel producenty, který splňujou moje požadavky a dělaj beaty takový, jaký jsem dlouho hledal a kterejch se mi nedostávalo. Hosté z řad raperů jsou všeobecně známá jména z řad našeho labelu Bigg Boss a dalších pražskejch seskupení. Chtěl jsem mít na desce rapery, který mám rád a jejichž hudbu poslouchám,“ říká Orion k výběru hostů.
 
První fáze vydání Orionova Nočního vidění začala v sobotu 8. února, kdy na crowdfundignovém serveru Hithit.cz odstartoval jeho projekt (ZDE), kterým chce od fanoušků získat finance na vydání desky na CD a vinylu. Samotné album vyjde po dvou měsících 1. dubna.
 
Vydání nového alba Orion naznačil mixtapem Děj se vůle zboží loni na podzim. Se sólovou deskou jedna z nejvýraznějších postav domácí hiphopové scény, člen skupiny PSH, přichází po osmi letech. Na jaře 2005 vyšla deska Teritorium 2, za kterou Orion dostal hudební cenu Anděl. První sólovku Teritorium vydal o dva roky dříve. S PSH má za sebou tři alba (Repertoár, Rap´n´Roll, Epilog), v roce 2008 vydal s rapperem James Colem desku Orikoule.
 
Orion působí v tuzemském hiphopu od roku 1993, kdy s PSH, tehdy Peneři strýčka Homeboye, vydali demokazetu Peneřina těžká dřina. Jeho domácím labelem je značka BiggBoss.
 
www.biggboss.cz
https://www.hithit.com/cs/project/410/orion-vydava-novou-desku


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.