Share |

Originální workshop, na kterém kolo poslouží ke vzniku kina

foto: pořadatel akce

Postarat se šlapáním na stacionárním kole o filmový zážitek? Nic nemožného. Jak se dá taková myšlenka uvést do provozu, představí workshop ve čtvrtek 10. července. Kolektiv sdružený kolem komunitní zahrady Za()hrada připravil tvůrčí dílnu, na které ukáže, co je potřeba, aby se energie lidského těla přeměnila na pohon kupříkladu letního kina.
 
Netradiční workshop proběhne v prostorách bývalé kanovnické rezidence ve Wurmově 7 v Olomouci. Na adrese, kde sídlí Bajkazyl či Divadlo na cucky tak pokračuje cyklus Možnosti energie, ve kterém už několik měsíců Za()hrada představuje inspirativní osobnosti a promítá filmy zaměřené na různé podoby tvořivosti a soběstačnosti.
 
Nyní přišla na řadu výroba obnovitelné energie v praxi a to s programem Kino na vlastní pohon aneb Jak lze přeměnit lidskou energii na elektrickou. „Návštěvníci se budou moci seznámit s konceptem kola, které nabíjí baterii a ta může následně pohánět třeba projektor při venkovní projekci na libovolném místě. Událost je otevřená nejen kutilům, ale všem zájemcům o netradiční způsoby využívání lidské představivosti,“ říká Jan Žůrek z pořadatelského kolektivu.
 
Vstup na akci je dobrovolný, začíná se v 18.30 hodin. Účastníci dostanou také tištěný návod, aby si mohli celý systém později projít a případně vyzkoušet jeho sestavení. Projekt Možnosti energie je podporován z prostředků grantového programu V pohybu Nadace Vodafone.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.