Share |

ONLINE KOSMETICKÁ PORADNA ZDARMA - první odpovědi

Nabídli jsme vám online kosmetickou poradnu - a už přicházejí první otázky. Snažíme se vám zprostředkovat odpovědi od odborníků a pokud možno najít řešení spíše přírodní - pokud ale bude nutno, pošlou vás raději k lékaři.
Tady jsou odpovědi! Odpovídá kosmetička Lucie.
Máte také otázky? Ptejte se mailem - pište na protisedi@protisedi.cz s předmětem KOSMETICKÁ PORADNA, můžete i anonymně.
 
 
Dobrý den,
potřebuji poradit s ekzémem a prý pospubertálním syndromem:-) Je mi 40, na oku oku a krku mám ekzém. Na bradě a lících pro změnu puchýřky, které nesvědí, nebolí, jen si prasknou a okolo se udělá flek. Už vypadám tak na 60 a mám masti od dermatoložky, bepanthen a excipial hydratační. Už jsem nešťastná a přírodní produkt bych ráda! Pleť mám hodně citlivou u oka až odřenou a pálí mě vše.
Děkuji Štěpánská
 
Vážená paní Štěpánská, 
Děkujeme za Váš dotaz. Z popisu mi vyplývá, že se Vám dělá ekzém převážně kolem lymfatických uzlin, že je vaše pleť bolavá a velice suchá. V tomto případě rozhodně nemůžu doporučit hydratační krémy, nýbrž kosmetiku založenou na olejích. Zkusila bych nejdříve čisté rostlinné oleje aplikovat místo krému, vždy však na vlhkou pleť. Úlevu byste měla pocítit okamžitě, aspoň co se odřené kůže a pálení týče. Mohu doporučit například olej arganový, makadamiový či šípkový, ale zkusit můžete i mandlový či olivový. 
Samotné rostlinné oleje vyzkoušejte, zjistíte, jak je snášíte. Pokud na ně budete reagovat dobře, doporučila bych vyzkoušet sadu pleťové kosmetiky Inlight, která je rovněž olejová, ale neuvěřitelně jemná a díky bylinkám velice hojivá. 
Jinak bych doporučila odličovadla bez alkoholu a agresivních pěnidel.
A budu ráda, když mě o stavu pleti budete informovat.
Hezký den,
Lucie

 
 
Jmenuji se Veronika a je mi 30 let, mám dvě malé děti. Ale bohužel stále mne trápí plet, jako bych byla v pubertě. Už to sice není taková hrůza, ale pořád nemohu jít ven bez úpravy ;-)
Měla bych dotaz ohledně kosmetiky co používám a popřípadě co a jak mám změnit?
Můj denní rituál: Ráno sprcha a u toho umytí obličeje gelem Nuxe Reve de miel, dále krém Nuxe Aroma Perfection nebo hydratační od yver rocher - když mám moc suchou plet, make up Estée Lauder Double Wear v kombinaci Yves Rocher Zero defeaul, korektor Estée Lauder na ty nejhorší místa, bronzer estee lauder a řasenka, fixační pudr Dior Nude nebo YvesRrocher zero - to dělám každý den stejně.
Večer se odlíčím Vichy 3v1 Purete Thermale - ale mám v plánu jej vyměnit za micerální vodu Avene. A pokud mám nějaké boláky nebo černé tečky, tak na ně používám Clinique 3 tonikum.
A někdy používám primer Estee Lauder - obvykle na večerní make up. A používala jsem také sérum Advanced Night Repair - ale nějak jsem neviděla výsledky.
Mé otázky pro to jsou, jestli je takto kosmetika v pořádku, nebo jestli mi něco chybí? V podstatě nemohu najít kosmetiku, která by mi seděla a opravdu mi už zůstala. Zkoušela jsem i více hydratační krémy od Estée Lauder, ale mám pocit, že výsledek je pořád stejný :(
Prosím tedy opravdu moc o radu, co dělám špatně? 
Veronika
 
Vážená Veroniko, 
děkuji Vám za email a komplet kosmetickou výbavu. Vidím, že používáte příliš produktů na bázi vody, která má tendence pleť vysušovat. Rovněž micelární vody nejsou tím nejlepším řešením. 
Vyzkoušejme kompromis bez syntetiky
V první řadě bych na čistění použila Cleanser a Tonik Inlight. Cleanser je olejový odličovač (skvěle odlíčí i voděodolnou řasenku), tonik je zase zcela bez alkoholu. Tahle kombinace je pro pleť doslova detoxikační, v prvních týdnech se tělo může čistit právě přes pleť, nicméně vytrvejte. Stačí maličko a už samotný cleanser lze použít i jako denní krém. 
Po odlíčení bych použila regenerační pleťové oleje (skvělé nabízí například Nobilis Tilia) pro mastnou pleť, chcete-li krém, zkusila bych některý z lecitinových krémů pro mastnou pleť od Karla Hadka. 
Z popisu nevím, jak moc máte mastnou pleť, ale píšete, že občas trpíte na příliš suchou pleť. V tomto případě bych změnila i dekorativku, aby nevysušovala. Pudry jsou skvělé od Zuii či značky Cosm´etika – kromě minerálů obsahují spoustu výživných látek, olejů a bylinek, které pleť nemají šanci vysušit. Korektor bych Vám zatím nechala, ale co se týče bází pod make-up, bylo by ideální používat báze přírodní, tedy bez silikonů.
Na těžké akné je pak výborný Krém na akné, pigmentové skvrny a vrásky, který patří mezi dražší, nicméně to nejúčinnější na trhu. Veškeré ingredience jsou přísně bio a velice hojivé.
A pokud to má být komplet, je dobré se zaměřit i na zdraví zevnitř. V těchto případech velice pomáhá popíjení čaje z Triphaly – je velice hořká, proto doporučuji jen malý hrneček (deci) každé ráno. Triphala mimo jiné upraví i trávení a vyčistí tělo od plísní. Podobné účinky má na tělo i pampeliška.
Používáním výše uvedených přípravků si nijak neničíte pleť, naopak posilujete kožní film a zdravé fungování pokožky. Věřím tedy, že na sebe změna nenechá dlouho čekat a že si aspoň některý z výrobků zamilujete. 
Hezký den,
Lucie

Máte také otázky? Ptejte se mailem - pište na protisedi@protisedi.cz s předmětem KOSMETICKÁ PORADNA, můžete i anonymně.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.