Share |

Oldschool koncept store „Zavíráme za 21 dní“ - přijďte na design!

Mimořádná akce jménem Oldschool koncept store - Zavíráme za 21 dní - právě startuje.

Jedná se o mezinárodní kulturní událost, zahrnující módu, knihy, časopisy a odborné přednášky. Proběhne v období od 9. do 30. května v galerii CZECHDESIGN.CZ. 

Po dobu trvání akce – 21 dní, bude také probíhat řada odborných přednášek v ČESKÉM CENTRU PRAHA. 

S nápadem uspořádat časově omezený koncept store, který propojuje módu, knihy, časopisy a odborné přednášky, přišlo designérské trio Oldschool (Hana Váňátková, Adam Uchytil a Pavel Brejcha). Tento projekt umožňuje českému publiku srovnání na mezinárodním poli vizuální komunikace, grafického designu a fashion designu. Je též o setkávání a vzdělávání.

Hlavní expozice

Centrum celého dění a hlavní prodejní expozice bude po dobu 21 dnů v galerii CZECHDESIGN.CZ ve Vojtěšské ulici 3 na Praze 1. Otevřeno bude vždy od 13 do 20 hodin.

Zde představí svou tvorbu berlínská fashion-street značka Starstyling Berlin. Kolekci v lehce komixovém duchu  prezentuje Lenka Sršňová ze Slovenska. Z domácí scény budou k vidění značky Katarze s intimni dámskou módou, Dark&Yes a jejich ležérně punkové oděvy a luxusní kožené kabelky a doplňky od značky Ether. Skupina Oldschool bude prezentovat svou unisex world class kolekci a doplňky.

Druhá část expozice je věnovaná nezávislým nakladatelstvím a časopisum z celého světa 

o jejichž vyběr se postaral Adam Uchytil. „Jediný klíč při výběru je můj vkus, nejvíce jsem však bral v úvahu celkový koncept, formu, tisk a typografii jednotlivých knih, časopisu a fanzinů“.

Odborné přednášky

Přednášky budou probíhat ve vybrané dny od 19 do cca 21 hodin v Českém centru v Rytířské ulici 31, Praha 1.

Pozvání přijali: 

Isabelle Carvalho, Braco de Ferro (PT) – fungování nezávislého nakladatelství

Miho Watanuki (JP) – designérka pánské módy ve francouzských módních domech

Ruiné magazine (DE) – self publishing, fashion, fotografie, subkultura a grafický design 

Yasmin Keshmiri Hejduk (IRN) – Minty – Experiental agency, Pop-up store a prezentace módy

Doprovodný program

Tisková konference s organizátory se uskuteční 9.5. od 11 hodin v galerii CZECHDESIGN.CZ, tamtéž bude od 18 hodin celá akce zahájena vernisagi. 

Oficiální zahajovací večírek „Zavíráme za 21 dní“ se bude konat 11.5. v Café Vítkov na střeše Národního památníku Vítkov od 19 – 2 hodin. O víkendech bude expozice doplněna o hudební program s Djs. Začátek vždy od 16 hodin.

Adresy:

ČESKÉ CENTRUM PRAHA/ Rytířská 31 / Praha 1  http://prague.czechcentres.cz/

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.