Share |

Ohlédnutí za jubilejní 10. Výměnou oblečení

foto: pořadatel akce

V sobotu 27. 4. 2013 proběhla v Domově pro seniory Malešice 10. jubilejní Výměna oblečení, které se zúčastnilo 150 návštěvníků. Cílem tohoto charitativního odpoledne bylo podpořit myšlenku udržitelného společenského konzumu a zabránit plýtvání oblečení, které může ještě posloužit potřebným nebo se může dále recyklovat. Kromě toho tato mezigenerační událost umožňuje také nahlédnout za zdi domova pro seniory.

V průběhu odpoledne vystoupilo divadelní těleso MIMO MÍSU, dívčí pěvecký sbor Cosmetic Tissues a přítomné dámy se po celou dobu programu mohly zadarmo nechat nalíčit a využít poradenství přítomných kosmetiček. Přítomní si mohli dát speciální kávový nápoj od TA KAVÁRNY.

Hlavní novinkou byl prodej tašek, které byly pro Výměnu oblečení ušité klientkami chráněné dílny BONA o.p.s. Tašky vznikly z konkrétních látek, které byly vybrány na předchozí podzimní Výměně oblečení.

Mezi partnery charitativní akce, kteří poskytli materiální podporu, patřila společnost Unilever, Miko Káva, Pytlík a.s. a TK Galvanoservis. Všem partnerům patří velké poděkování. 

Za celé odpoledne bylo vybráno 63 pytlů dámského, pánského a dětského oblečení a doplňků, které bylo následně po akci rozděleno mezi jednotlivá zařízení, kterým jsme pomohli. Mezi letošní charitativní cíle Výměny oblečení patřila: Azylový dům pro matky s dětmi na Zahradním Městě, Azylový dům Naděje, Areál psychiatrické léčebny v Bohnicích a Loď Hermes. Vybraly se také látky, které putovaly do chráněné dílny Bona o.p.s.

S Výměnou oblečení se můžete setkat na slavnostním vyhlášení vítězů mezinárodní soutěže Social Impact Award dne 13. 5. v prostorách pražského Hubu. Hlasovat pro Výměnu oblečení můžete do 12. května na http://socialimpactaward.net/project/vymena-obleceni/

Více informací o Výměně oblečení na http://www.vymena-obleceni.cz/ nebo na
Facebooku www.facebook.com/vymenaobleceni

O Výměně oblečení
Výměna oblečení je společensky prospěšný projekt, který funguje od března roku 2009. Smyslem projektu, který probíhá vždy 2x do roka (na jaře a na podzim), je charitativní odpoledne, kde si lidé mohou zdarma vyměnit oblečení, které již nechtějí nosit, doplňky i hračky. Na akci je dále možné nosit kosmetiku a další hygienické potřeby, které jsou spolu se zbylým oblečením následně předány konkrétnímu nemocničnímu nebo neziskovému zařízení, které akutně potřebuje naši pomoc. Za celou dobu fungování již Výměna oblečení opakovaně pomohla např. Psychiatrické léčebně Bohnice, Kojeneckému ústavu v Krči, lidem bez domova na lodi Hermes, i Ústavu Vincentinum ve Šternberku. Nově se Výměna oblečení koná v domovech pro seniory, což nám umožňuje aktivní zapojení cílové skupiny dříve narozených do našich aktivit, a dále z látek z Výměny oblečení klienti chráněné dílny Bona o.p.s. šijí praktické tašky, které jsou ke koupi na Výměně oblečení.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.