Share |

Oficiální ozvěny 11. Festivalu otrlého diváka míří do Brna a Hradce Králové

 
Hlavní část 11. ročníku Festivalu otrlého diváka v Praze skončila v neděli 8. března s rekordní návštěvností. Počet diváků, kteří se během prvního březnového týdne vydali do kina Aero na rozmanitou nabídku filmů z kategorie braku, hororu, extrému, béček, péček a dalších okrajových žánrů, se poprvé v historii festivalu přehoupla přes hranici 4000 diváků a dosáhla konečného čísla 4279 diváků. V pátek 13. března se festival dočká svých ozvěn v Brně v kině Scala, od 27. do 28. března pak ozvěny festivalu dolehnou také do Hradce Králové do Bia Central.
 
Festival si za 11 let, co ho pořádáme, našel své věrné diváky, kteří se opakovaně vrací a napjatě čekají, čím novým je překvapíme. Stále větší roli hrají interaktivní projekce, kdy se děj filmu přelévá přímo do sálu, nebo speciální simultánní překlady a živé dabingy přímo z pódia. Diváci se baví filmy, o které by normálně nezavadili, ale které jsou na festivalu oživené našimi dramaturgy do nečekané podoby,“ vysvětluje si rostoucí divácký zájem ředitelka kina Aero Zuzana Kameníková.
 
 
Z filmu Babadook, uvádí kino Scala v Brně 13. března 2015 od 20:30 hodin
 
BRNO
Brněnské ozvěny v kině Scala nabídnou v páteční večer 13. trojboj filmů. Festival zahájí v 18:30 nigerijská zombie rarita, nollywoodský film Ojuju aneb Čadit a kadit (Ojuju, Nigérie 2014). „V Nigérii každoročně vznikne kolem tisíce filmů, což je víc než ve Spojených státech. Zdejší průmysl, označovaný někdy jako Nollywood, je tak druhý nejproduktivnější na světě hned po indickém Bollywoodu. Nollywoodské filmy jsou určené jen pro domácí publikum a vydávané na Video CD, a proto jsou ve světě prakticky neznámé,“ vysvětluje za čtveřici festivalových dramaturgů Antonín Tesař. Ve 20:30 na Ojuju naváže australsko-kanadský horor Babadook (The Babadook, Austrálie, Kanada 2014). Režijní debut australské herečky Jennifer Kent se po právu ocitl v mnoha žebříčcích nejlepších filmů uplynulého roku, a to nejen těch věnovaných hororu. Závěr ozvěn ve 22:30 bude věnován americkému filmu Zlý večerníček (Evil Toons, USA 1992). Film režiséra Freda Olena Raye sleduje s malou obměnou jeho klasickou oblíbenou zápletku: skupina dívek tráví noc sama v opuštěném domě a někdo je postupně vraždí. 
 
HRADEC KRÁLOVÉ
Zatímco brněnské ozvěny nabídnou pouze vybrané tituly letošního ročníku, na ozvěnách v Hradci Králové diváci uvidí i několik šťavnatých titulů z minulých ročníku. Znovu si tedy zopakujeme film Lacinej fešák Eddie (Poor Pretty Eddie, USA 1975) z 9. Festivalu otrlého diváka na téma venkov, Fízly, hajzly (Wrong Cops, USA 2013), kteří byli na Otrlci uvedení po názvem Hovadný fízlové v loňském roce, nebo diváky velmi oblíbený VHS hit rovněž z loňského ročníku s názvem Hollywoodské rajdy s motorovými pilami (Hollywood Chainsaw Hookers, USA 1988). Celkem šest uváděných titulů doplní za letošní ročník otrlý muzikál Odysea rockových mimozemšťanů (Voyage of the Rock Aliens, USA 1984), horor Zlý večerníček a první otrlý film pro děti v historii festivalu Santa si podmaňuje Marťany (Santa Claus Conquers the Martians, USA 1964). Stejně jako v Praze i v Hradci Králové budou na projekci Santy více než vítáni zejména návštěvníci mladší 15 let. Královéhradecké ozvěny Festivalu otrlého diváka proběhnou v Biu Central v pátek 27. března a v sobotu 28. března.
 
KOMPLETNÍ PROGRAM OZVĚN 11. ROČNÍKU FESTIVALU OTRLÉHO DIVÁKA V BRNĚ A HRADCI KRÁLOVÉ
 
BRNO – kino Scala
pátek 13. března
18:00 Ojuju aneb Čadit a kadit
20:30 Babadook
22:30 Zlý večerníček
 
HRADEC KRÁLOVÉ – Bio Central
pátek 27. března
17:30 Lacinej fešák Eddie
18:30 Fízlové, hajzlové
20:00 Odysea rockových mimozemšťanů
22:00 Zlý večerníček
 
sobota 28. března
17:30 Santa si podmaňuje Marťany
18:30 Fízlové, hajzlové
20:00 Hollywoodské rajdy s motorovými pilami
 
Podrobnosti ke všem filmům ozvěn: http://www.otrlydivak.cz/filmy/program.html
 
Více informací ke všem akcím najdete na oficiálním webu přehlídky www.otrlydivak.cz nebo na www.kinoscala.cz a www.biocentral.cz. Předprodej vstupenek probíhá na pokladnách kin.
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.