Share |

Odnaučte děti od limonád, pomohou vám Žížaláci

 
Několik nezávislých studií potvrdilo, že děti, které pijí ve škole zdravé tekutiny, nejsou unavené a dosahují v průměru lepších výsledků. Faktem však je, že pestrobarevné nabídce limonád v obchodech se odolává těžko. S „převýchovou“ mohou pomoci Žížaláci.
 
Bublinky chutnají více
 
Bublinky dětem chutnají, a nejen jim. Zatímco na sklenici čisté perlivé vody není nic špatného, ​​o slazených sycených nápojích z obchodu se to už říct nedá. „Pod termínem sycený nápoj je třeba správně chápat nápoje sycené cukrem. Sycený neznamená perlivý," vysvětluje MUDr. Zlatko Marinov. Půl litru limonády obsahuje kromě 6 až 12 kostek cukru také dávku barviv a konzervantů. Pokud svým dětem přibalíte do tašky i jen jednu takovou láhev denně, za měsíc jim „naservírujete“ o 0,5 až celý 1 kilogram cukru navíc. Milují-li vaše děti bublinky, připravujte jim je raději doma, podle lékaře v takovém případě obavy nejsou na místě: „Mezi laickou veřejností často dochází k neodůvodněnému strachu z perlivé vody. Její vliv na lidský organismus, zejména ten dětský, je často v médiích popisován jako škodlivý. Tento fakt přitom vychází z nepodložených domněnek." Chuťové buňky i ty dětské naopak vnímají bublinky jako zpestření a v kombinaci s čerstvými ingrediencemi vytváří nepřeberné množství podmanivých chutí.
 
Důležitá je motivace
 
Děti, zejména ty menší, se rády podílejí i na práci v kuchyni. Určitě jste si všimli, že jídlo, které připravily samy nebo alespoň na jeho přípravě participovaly, vždy snědí spíše než to rovnou naservírované na stůl. Tak proč totéž nevyzkoušet s vodou? Řešením je přístroj na výrobu perlivé vody. Má hned dvě výhody – intenzitu perlivosti si regulujete sami a zároveň máte jistotu, že voda je čerstvá. Víte, že neabsolvovala dlouhou cestu v kamionu ani nestrávila týdny v plastových lahvích skladovaných v nevhodných podmínkách. Navíc vás takový domácí pomocník osvobodí od pravidelného vláčení těžkých lahví z obchodu.
 
„Než jsme s dětmi Žížaláky rozbalili (dříve jsme SodaStream doma neměli), netušila jsem, jaký úspěch budou mít. A to nejen u toho mladšího, ale překvapivě i u staršího syna. Vlastní dětská láhev (každá jiné barvy, aby nedocházelo ke sporům


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.