Share |

Petr Sís vypráví o ptactvu

 
Nejnovější kniha tvůrce knih pro děti a mládež, výtvarníka, grafika a spisovatele Petra Síse je inspirována starým perským eposem. PTAČÍ SNĚM vznikal téměř tři roky a česky vyjde o měsíc dříve než americká verze The Conference of the Birds (nakl. The Penguin Press). 
České vydání představí autor osobně 4. října v pražské galerii DOX.
 
 
PETR SÍS: PTAČÍ SNĚM
Ptačí sněm je symbolický příběh. 
Kniha inspirovaná perským eposem z 12. století vypráví o putování ptáků, kteří se rozhodnou najít svého pravého krále. Do čela pestrého hejna se postaví moudrý dudek, jenž ostatním nezapírá, že cesta k tajemné hoře Kaf bude daleká, plná překážek a nebezpečí. Víra a naděje se prolínají s bolestí a nejistotou. Než ptáci přeletí sedm údolí – Hledání, Lásky, Porozumění, Odstupu, Jednoty, Úžasu a Smrti – zůstane jich pouhopouhých třicet. Ti nejvytrvalejší ale nakonec svůj cíl najdou…
 
Příběh pro velké i malé čtenáře, kniha pro rodiče a jejich děti.
Vydává Labyrint v edici Raketa 4. října 2011.
 
160 stran, celobarevný tisk, pevná vazba s přebalem, velký formát
ISBN 978-80-86803-20-3
Předběžná cena cca 350,- Kč
 
 
Právě vyšel i dotisk rozebraného vydání knihy Petra Síse 
ZEĎ / Jak jsem vyrůstal za železnou oponou.
 
 
 
 
Petr Sís je mezinárodně uznávaný autor knih pro děti, ilustrátor, grafik a tvůrce animovaných filmů. Narodil se v roce 1949 v Brně, vyrostl v Praze. Absolvoval pražskou VŠUP  a The Royal College of Art v Londýně.  Za svou tvorbu získal mnoho ocenění po celém světě – od Zlatého medvěda na Filmovém festivalu v Berlíně (1980 za krátký film Hlavy) až po Ragazzi Award na Mezinárodním veletrhu dětské knihy v Boloni (2004 za Strom života a 2008 za Zeď). V roce 2003 obdržel prestižní MacArthurovo stipendium. Se svou ženou a dvěma dětmi, Madlenkou a Matějem, žije v New Yorku. 
Petr Sís je autorem třiadvaceti knih pro děti a mládež, dále ilustroval přes padesát knih, natočil 26 animovaných filmů, věnuje se plakátu, výtvarným objektům a nástěnným malbám (např. mozaika pro newyorské metro). Česky vydalo nakladatelství Labyrint v edici pro malé čtenáře Raketa tyto knihy: Strom života / Charles Darwin (2004), Tibet / Tajemství červené krabičky (2005; podle knihy vzniklo stejnojmenné představení souboru Buchty & loutky a text zároveň autor načetl jako audioknihu), Hrej, Mozarte, hrej (2006), Tři zlaté klíče (2007; nové české a anglické vydání) a Zeď /Jak jsem vyrůstal za železnou oponou (2007; česky a anglicky) a Ptačí sněm (2011).

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.