Share |

Od Žida? Ne, ze Spolku!

foto autorka

 
 
Brněnská kavárna Spolek je zavedeným podnikem se zvučným jménem. Proč na něj upozorňovat? Důvodů je celá řada – vynikající kávou, skvělou kuchyní a vychytanými sezónními nabídkami počínaje a příjemným prostředím s milou obsluhou konče.
Přiznávám, k této kavárně se mi podařilo vypěstovat natolik vřelý vztah, že kdykoliv se mi do Brna podaří dostat a mám trochu času nazbyt, ráda si tam zajdu na kávu nebo jinou dobrotu (a že jich tam mají!). Mezi moje osobní favority patří Café Bhutrus (espresso s kardamomem), originální český cider a v psím počasí v zimě zahřeje třeba kakao s rumem nebo svařený džus s kořením a kapkou něčeho „ostřejšího“. Na své si tu přijdou i opravdoví milovníci kávy – mezi specialitami nechybí ani slavná cibetková káva. Kavárna je spojena s knihkupectvím (krom klasické literatury si zde mohou milovníci stylu pořídit i klasiku od Moleskine) a antikvariátem. Mimo to se ve Spolku pořádají i výstavy a pestrá škála gourmetských akcí. Momentálně probíhá například výstava plakátů Comics, Manga&Co. ukazující vývoj německé komiksové kultury od roku 1990.
Budete-li chtít při svém korzování moravskou metropolí dopřát odpočinku nohám, polaskat chuťové pohárky a spočinout v příjemném prostředí s milou a ochotnou obsluhou, tohle je rozhodně místo, které byste neměli minout. Je to klasika!
Adresa:
Kavárna Spolek
Orlí 22
602 00 Brno
Web:
http://www.spolek.net/

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.