Share |

Oceňovaní čeští umělci vytvořili limitovanou kolekci šperků na podporu festival SEŠ-LOST

Finalista ceny Jindřicha Chalupeckého Richard Loskot i její laureát Mark Ther, světoznámý sklář Zdeněk Lhotský, sochaři Michal Cimala a Čestmír Suška, oceňovaný designér Jakub Berdych nebo respektovaní teoretici Veronika Ruppert a Adam Štěch. Ti všichni se na moment vžili do role šperkaře a navrhli limitovanou kolekci, která je do 20.června 2015 k mání na portálu HitHit. Každé dílo bylo vyrobeno pouze padesátkrát a výtěžek jde na podporu uměleckého festivalu Seš-lost?.
 
S projektem přišla šperkařka a zakladatelka festivalu Eliška Lhotská, která oslovila 8 zvučných jmen české umělecké scény a společně se šperkařkou Martinou Singerovou pak vytvořila jedinečnou kolekci, díky které si umělecký originál může pořídit kdokoliv velmi jednoduchým způsobem. “Naší myšlenkou bylo posunout umění blíže lidem, nabídnout nový pohled na sběratelství. Projekt jsme nazvaly ko- lektiv, ko-lekce, ko-lektor, vybrané osobnosti jsme rychle zasvětily do základů uměleckého šperku a pomohly jim zhmotnit jejich návrhy a vytvořit tak unikátní sběratelskou kolekci,” vysvětlila Lhotská a dodala, že kolekce bude v říjnu vystavena také v Praze v galerii současného šperku Září v Holešovicích.
 
V hlavních rolích:
Richard Loskot, Mark Ther, Zdeněk Lhotský, Čestmír Suška, Michal Cimala, Jakub Berdych, Veronika Ruppert a Adam Štěch.
 
Návrh každého výše uvedeného umělce byl vyroben pouze 50x, ceny jednotlivých šperků nepřesáhnou 1500 korun a k mání budou pouze do 20. června 2015 TADY.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.