Share |

Obrazem: Nina Kraviz v Roxy

foto: Anton Furs

Talentovaná a okouzlující Nina Kraviz, v rámci svého nabitého turné, představila poprvé v kariéře svou hudbu pražskému publiku. Nina vystoupila v klubu Roxy spolu s Fattym M a Romanem Raiem, residenty party Flow. Jako Warm-up Dj se představil Dj Max Om, talentovaný hudebník, původem z Běloruska. Chillout zóna patřila residentům akce Drag and Drop, Sashovi Nevolinovi, Dj Brezhnevovi a Chepuchovovi.

Už od dětství se Nina zajímala o muziku. Tato záliba byla ovlivněna hlavně jejím otcem, který měl ve sbírce mnoho alb různých stylů od interpretů jako Louis Armstrong, Ella Fitzgerald, Weather Report, Bryan Ferry, Led Zeppelin, Grace Jones a mnoho dalších. Už při studiu druhého ročníku fakulty medicíny, byla natolik hudebně vzdělaná, že začala přispívat do jednoho z nejznámějších hudebních časopisů v Moskvě. Tomuto oboru se věnovala několik let. V roce 2003 začala Nina pracovat pro promotérskou agenturu Caviar Lounge a zároveň se začala věnovat Djingu. Hrála hlavně z lounge vinilů nejčastěji v Cafe Settebello. V zápětí Ninu začali zvát do moskevských Cafe barů a klubů jako jsou Suzy Wong, B2 nebo Propaganda a Nina zde úspěšně vystupovala. Nina je také  vokalistkou.

O tom svědčí single z roku 2005, který nahrála spolu s Golden Boy. Rok 2006 byl pro Ninu zlomový, protože určil směr, jakým se bude její umělecká kariéra ubírat - Nina se stala zpěvačkou a textařkou kapely MySpaceRocket.

Navíc, spolu s Cross a Miguel zakládají projekt nazvaný NMS. Dalším důležitým okamžikem její kariéry bylo vystoupení na barcelonském festivalu Sonar v roce 2006. Ve stejném roce se Nina přihlásila na festivaly a workshopy Red Bull Music Academy do Austrálie. Tato unikátní zkušenost otevřela mladé muzikantce další spektrum možností. Nina neváhala a využila jich naplno. V Melbourn se seznámila s Gregem Wilsonem a na jeho labelu B77 nahrála svoji první desku. Od debutu svého alba v roce 2009, Nina vyprodukovala kolem 10 releasů na uznávaných labelech jako Rekids, BPitch Control nebo Underground Quality.

K producentům se kterými pracovala, patří chicagský hudebník Chez Damier, T-man a také Daniel Brandt. Díky svým úspěchům a talentu je Nina v současné době jednou z nejžádanějších Djek.

text : Anton Furs a Alex Anisko

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.