Share |

Obrazem: Malika Zarra U Hasičů

foto: Barka Fabiánová

Letošní jaro nabízí mnoho jazzových lahůdek. Jednou z nich byl i koncert marocké zpěvačky Maliky Zarry, která se českému publiku představila 11. dubna v Divadle U Hasičů.

Malika Zarra, uhrančivá čarodějka s hlasem bohyně, ve své hudebním kotli dovedně míchá jazz, jehož tradiční přísadou je hudba marockých národů (Berberů, Gnawů, Issawů and Houarů) a vše vydatně dochucuje špetkou afrického popu – chaabi. Sametový hlas Mariky Zarry nás provedl po skladbách z alb On the ebony road (2006) i Berber taxi a vedle podmanivých melodií zpěvačka okouzlila publikum i svým milým a skromným projevem na pódiu.

Zpívá stejně přirozeně v berberštině, v arabštině, francouzštině a angličtině a ve svých textech vypráví např. o tom, jak do malé africké vesničky přijede taxi, z něhož vystoupí životní láska (píseň Berber taxi).

Maliku Zarru na pódiu skvěle podpořila i doprovodná kapela – kytarista Cedric Baud, baskytarista a bubeník Arnaud Dolmen a baskytarista Henri Dorina. A že je Malika čarodějka a šamanka dokazovalo i to, že na závěr jejího charismatického vystoupení na pódiu tančily i některé návštěvnice koncertu.

Nezbývá jen doufat, že hudební cesty Maliku Zarru opět někdy zavedou do České republiky, a že pořadatelé mají v rukávu ještě další podobná esa.

Text: Barka Fabiánová

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.