Share |

Obrazem: Festival art designu v Mikulově

foto Jana Malečková a Francois

Mikulov rozhodně stojí za vidění, malebné městečko lemované vinicemi připomíná svoji atmosférou tak trochu české, či chcete-li moravské Benátky. Nejen milovnící vína si však tohle léto, pokud sem zavítají, přijdou na své. Mikulovský zámek totiž až do poloviny srpna hostí ojedinělou přehlídku designu, která začala tento víkend netradičním Czech Art Design weekendem.

Pořádající Galerii Křehký, pod vedením Jany Zielinski a Jiřího Macka se tu podařilo dokonale propojit krásy barokního zámku s moderním uměním a vytvořit tak instalaci, která u nás snad doposud neměla obdoby. Právě v Mikulově budete mít poporvé možnost vidět projekt Archiv zázraků, jež reprezentoval český design na EXPO 2010 v Šanghaji, příběhy limitovaných edicí Galerie Křehký  - Křehký stories, fotografie Salima Issy pod názvem View, práci designéra Ivana Jelínka, jenž zpracovává porcelán netradičním způsobem, či experimentální práce studentů ateliéru K.O.V, na VŠUP pod vedením Evy Eisler.

Významná část výstavy je však právem věnovaná Danielu Pirščovi, který v Mikulově žije a tvoří. Jeho reprezentativní soubor porcelánu 1340°C ve stínu je opravdu skvostný a navýsost vtipný! Z jeho nových děl pak můžete vidět vázy Bouquet a svítidla Rosa. I když jste tedy třeba neměli možnost se v rámci zahájení zůčastnit páteční vernisáže na nádvoří zámku, sobotního brunche na zámecké terase, komentované prohlídky, skvělého koncertu Daniela Piršče a jeho kapely, nedělního pikniku na Svatém kopečku, či jiných neformálních a přátelských radovánek, které Galerie Křehký na zahájení připravila, určitě si tento zážitek nenechte ujít. Do 15.8 máte čas. Nebudete litovat!

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.