Share |

Obrazem: Dámská kolekce Diesel Black Gold PreFall 2014

foto: PR

Představivost vědců a badatelů kdysi vábil vesmír mihotající se nepoznanými možnostmi i cesty do vesmírného prostoru. Astronauti se stali průkopníky překračujícími dosud nepřekonané hranice. Právě tento romantický a optimistický pohled na vesmírná dobrodružství jitřil fantazii a ovlivňoval vytváření nové odvážné estetiky.
 
Futuristické nápady udávají styl kolekci dámského oblečení Diesel Black Gold pro podzim a zimu 2014. Téma této sezóny, které si pohrává s realitou cestování do vesmíru, zkoumá napětí mezi minulostí a budoucností a modeluje tak šatník vytvořený pro přežití navzdory živlům.
 
Modely jsou precizně navrženy tak, aby zdůrazňovaly siluetu. Tvary vycházejí z hry textur laminovaných, lakovaných a metalických povrchů s klasickými materiály z vlny, flauše a flanelu, s károvanými vzory, a s kůží a hedvábím.
 
Do sportovních bund a kratších kabátů s kapucí, které jsou šity z kůže a bavlněného kepru s lemováním z ovčí kůže, jsou zakomponovány kultovní součásti oblečení astronautů. Kalhoty jsou anatomicky střiženy z kůže, flanelu a ošetřené bavlny a mají viditelné švy zdůrazňující linii nohy.
 
Korzetové i jednoduše střižené minišaty, topy a skládané sukně kombinují látky v rozličném provedení, jako jsou neopren, „cady“ nebo kompaktní žerzej. Modely zdobené kovovými cvočky a zipy připomínají futuristickou zbroj; těsné sklady jim dodávají grafický pohyb. Pletené šaty z žoržetu obkreslují tělo diagonálním zipem a horizontálními sklady.
 
Nepostradatelným součástem kolekce Diesel Black Gold, tj. džínsovině a kůži, se dostává futuristického ladění díky jemným krycím vrstvám a leštěným povrchům. Na džínových kalhotách se objevují třpytivé lineární vzory.
 
Odvážné cestovatele provázejí za nové hranice i doplňky: z teletiny jsou dovedně vyrobeny kozačky bez podpatku s kovovou špičkou, zipem vpředu a řadou přezek, stejně jako hladké lodičky s kovovým lemováním. Strukturované černé kabelky přes rameno jsou ozdobeny zrcadlově se lesknoucími kovovými kotouči. Nad boky jsou zavěšeny opasky vyrobené z kovových kotoučků.
 
Barevná škála se drží monochromatických barev a metalických odstínů: černé, bílé, tmavošedé, stříbrné a bronzové.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.