Share |

Nový seriál VINYL Martina Scorseseho a Micka Jaggera je k vidění od 15.2., dnes vychází soundtrack

foto HBO

 

Společnosti Atlantic Records a Warner Bros. uvedou na trh exkluzivní soundtrack s názvem Vinyl: Music from the HBO Original Series – Volume I („Vinyl: Hudba z originálního seriálu HBO – část první) a to 12. února.

 

/Podívejte se na nádherně sedmdesátkové FOTOALBUM/

 

Mezi jeho hlavní lákadla patří nové nahrávky Sturgilla Simpsona a hudební skupiny Kaleo, dále také klasiků rockové skupiny Mott the Hoople nebo Otise Reddinga. Na albu se objeví zbrusu nové zpracování nahrávky Davida Johansena z kapely The New York Dolls.
Další rozšíření soundtracku budou poté postupně vycházet před premiérami jednotlivých dílů první série, a to s hity od interpretů jako Charlie Wilson, Iggy Pop, Chris Cornell, Julian Casablancas, Charli XCX, Nat Ruess, Jess Glynne, Trey Songz, The Arcs, Royal Blood a mnohých dalších.
Album s názvem Vinyl: Hudba z originálního seriálu HBO – část první se na trhu objeví 12. února, krátce před premiérou prvního dílu seriálu, která proběhne v pondělí 15. února, a to celosvětově. Nová rozšíření budou poté vycházet každý další pátek, a to vždy s hudbou k nadcházející epizodě. Tato vůbec první hudební nabídka svého druhu poté vyvrcholí v pátek 15. dubna vydáním druhého soundtracku s názvem Vinyl: Hudba z originálního seriálu HBO – část první: finále, uvedeným před závěrečnou epizodou seriálu, která proběhne v pondělí 18. dubna.
Soundtrack k seriálu VINYL je ovlivněn Scorseseho inovativním přístupem k filmové hudbě a Jaggerovou důvěrnou znalostí dané éry. Album posluchače zavede na cestu napříč hudebním světem, která obsahuje celou škálu jak nové, tak již publikované hudby od začínajících interpretů až po legendární umělce, včetně jedinečného Davida Johansena. Ten pro seriál exkluzivně oživil a zpracoval několik klasických hitů, které nahrál se svou kapelou The New York Dolls.
Co se týče originálních písní, je nutno zmínit také „No Good“ od islandské rockové skupiny Kaleo, jež byla použita v nejnovější upoutávce seriálu nebo „Sugar Daddy“, hlavní hudební motiv seriálu a zároveň novinka Sturgilla Simpsona, kterou nahrál u Atlantic Records jako první věc od své nominace na cenu Grammy v roce 2014 (album Sounds in Country Music).
Soundtrack dále nabídne původní skladbu „Rotten Apple“, která je výsledkem spolupráce jednoho z hlavních představitelů seriálu Jamese Jaggera a Micka Jaggera, Luise Ferbera a Jamese Dunsona, zde v podání fiktivní kapely Nasty Bits. Další významné skladby pochází od Soda Machine nebo frontmana skupiny Vintage Trouble Tye Taylora, který propůjčil hlas jedné z postav seriálu, Lesterovi Grimesovi. Soundtrack celkově zachycuje elektrickou energii New Yorku sedmdesátých let, a to prostřednictvím řady nezapomenutelných popových, rockových, disco a soulových hitů v podání ikon jako Otis Redding, Foghat, Jimmy Castor Bunch, Dee Dee Warwick, Edgar Winters, The Meters a mnohých dalších.
Každý týden pak s dalším dílem přinese obsahově rozmanitou nabídku nové hudby. V již zmíněných osmi rozšířeních se inovativním způsobem propojí původní skladby složené exkluzivně pro seriál s klasickými dobovými písněmi, nově zpracovanými a nahranými současnými hudebníky. Dále nabídnou také širokou paletu oblíbených hitů, které se buď objevily v seriálu, nebo si v něm berou inspiraci. Svými nahrávkami zde přispěli interpreti jako Charlie Wilson, Iggy Pop, Chris Cornell, Julian Casablancas, Charli XCX, Jesse J, Nate Ruess, Royal Blood, Jess Glynne, Trey Songz, The Arcs, DJ Cassiday, Alex Newell a mnoho dalších. Během vysílání první sezóny bude uvedena také řada doprovodných videoklipů.
Soundtrack k seriálu VINYL je výsledkem spolupráce trojice producentů, vítězů ceny Grammy za soundtrack k seriálu HBO IMPÉRIUM – MAFIE V ATLANTIC CITY. Jmenovitě jde o hudebního režiséra seriálu VINYL Randalla Postera (soundtracky k filmům GRANDHOTEL BUDAPEŠŤ a VLK Z WALL STREET), prezidenta Atlantic Records pro film a televizi Kevina Weavera (soundtracky k filmům RYCHLE A ZBĚSILE 7 a HVĚZDY NÁM NEPŘÁLY) a hudebního producenta seriálu VINYL, Stewarta Lermana. Meghan Currier, která je spolu s Posterem zodpovědná za hudební režii, je rovněž spoluproducentkou.
VINYL je nový dramatický seriál zasazený do prostředí New Yorku sedmdesátých let. V něm očima ředitele nahrávací společnosti Richieho Finestry (Bobby Cannavale) sledujeme sexem a drogami nasáklou hudební scénu na počátku éry punku, disca a hip-hopu. Finestra se snaží zachránit jak svou společnost, tak i sám sebe, aniž by přitom zničil každého, kdo mu přijde do cesty.
Mezi dalšími pravidelnými tvářemi v seriálu se dále nachází Olivia Wilde (Devon Finestra), Ray Romano (Zak Yankovich), Ato Essandoh (Lester Grimes), Max Casella (Julius “Julie” Silver), P. J. Byrne(Scott Levitt), J.C. MacKenzie (Skip Fontaine), Birgitte Hjort Sorensen (Ingrid), Juno Temple (Jamie Vine), Jack Quaid (Clark Morelle), James Jagger (Kip Stevens) a Paul Ben-Victor (Maury Gold). Výkonnými producenty jsou Martin Scorsese, Mick Jagger a Terence Winter spolu s Victorii Pearlman, Rickem Yornem, Emmou Tillinger Koskoff, Johnem Melfim, Allenem Coulterem a Georgem Mastrasem. Hlavním producentem seriálu je Winter.
Desetidílná série má na HBO a HBO GO premiéru v pondělí 15. února.
Další informace naleznete na www.hbo.cz

“VINYL: MUSIC FROM THE HBO® ORIGINAL SERIES – VOLUME 1”
(Atlantic Records/Warner Bros. Records)
RELEASE DATE: February 12th, 2016 
COMPLETE TRACKLISTING

1. Ty Taylor - The World Is Yours
2. David Johansen - Personality Crisis
3. Kaleo - No Good
4. Sturgill Simpson - Sugar Daddy (Theme from Vinyl)
5. Ruth Brown - Mama He Treats Your Daughter Mean
6. Otis Redding - Mr. Pitiful
7. Dee Dee Warwick - Suspicious Minds
8. Mott the Hoople - All The Way From Memphis
9. David Johansen - Stranded In The Jungle
10. Chris Kenner - I Like It Like That
11. Ty Taylor - Cha Cha Twist
12. The Jimmy Castor Bunch - It’s Just Begun
13. Soda Machine - Want Ads
14. The Meters - Hand Clapping Song
15. Soda Machine - Slippin Into Darkness
16. Edgar Winter - Frankenstein
17. Nasty Bits - Rotten Apple
18. Foghat - I Just Want To Make Love To You

 

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.