Share |

Nové řeznictví nabízí Real Meat, v pátek zve na party

The Real Meat Society - Náplavní 5
foto Real Meat Society

V Náplavní ulici se otevřel nový obchod. Je to řeznictví The Real Meat Society zaměřující se na šetrně získané maso.
Aktualizováno: V pátek od 18 do 20 hodin bude v obchodě party kam může přijít, kdo chce... pokud jíte maso, tak se stavte.
 
Majitelé obchod rozjíždějí právě teď, zatím najdete víc informací u nás než na jejich webu:) Tohle nám řekli:
"Začínáme s něčím úplně novým a v rámci zachování kvality musíme začínat fakt pomalu. Do našeho řeznictví "můžou" jen šťastná zvířátka. Plno z nich je z eko farem, ale nejdůležitější parametr pro nás je, jak zvíře žilo. Musí být venku, musí mít možnost skotačit se a prohánět, jist jen dobře věci, žít přirozeně, Nesmí mu být podávaná samozřejmě žádná antibiotika, hormony, růstová směs apod... farmáři, se kterými pracujeme, jsou lidé, kteří svá zvířátka milují a dopřávají jim to nejlepší. I porážka musí být bez stresu, jsme proti přepravě živých zvířat.
Následně zvířátka kupujeme celá, takže u nás na svíčkovou moc nenarazíte, protože na celek zvířátku je ji málo... My pokračujeme s respektováním zvířátka, které koupíme. Maso vyvěšujeme pouze za sucha (v půlkách či čtvrtkách - jehňata a kůzlata celá). Naše hovězí je vyvěšované víc než 8 týdnů. Vyvěšování za sucha se komerčně už dávno nedělá, při sušení se ztrácí cca 10/15 procent hmotnosti, a to samozřejmě překupníci nechtějí. Takže se vše cpe do vakua, kde se maso válí ve vlastní krvi. Síče změkne, ale je to trochu jako žínka, která nasaje tekutinu, takže po tepelné úpravě ji ztratí a zůstane sušší. Maso vyzrálé za sucha sice zvenku osychá, ale uzamkne v sobě vlhkost a je pak po tepelné úpravě jemně, měkkoučké a má správnou vlhkost.
Pracujeme jen s českým masem, a jsme na to pyšní. Naše hovězí steaky svou jemnosti položí na lopatky jakýkoli steak z Jižní Ameriky. Naše vepřové jsou přeštická prasátka od Josefa Sklenáře. Žijí venku.. jsou to nešťastnější prasátka v Češku. Ted se nám rodí nová miminka... máme i drůbež z volného výběhu (ryje a žere žížaly), pak jehňátka a teď i kozičky. Přibudou holoubci, občas nějaký senem krmeny králík, křepelka atd. V krámku máme i malou produkci dobrot... děláme sausages - klobásky, zatím máme tři typy: snídaňový, mexický s jalapeňo a koriandrem a havajský s ananasem. Pak NY style meatballs a hamburgery.
Děláme anglický styl bourání, máme hodně steaků, kotlet, pečínek...každý pozná z chutí našeho masa jaký je neuvěřitelný rozdíl mezi masem z intenzivních chovu (kde jsou zvířata celý život stresovaná a žijí a umírají v příšerných podmínkách) a masem že šťastných venku skotačících zvířátek."


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.