Share |

Nově otevřené podniky v ČR

foto Restu

 
Brno, Liberec, Mladá Boleslav i Praha vítá nové přírůstky na gastronomické scéně. Načerpejte inspiraci společně s RESTU.CZ a vyrazte je v červnu omrknout.
 
Le Bistro Liberec
Kousek Francie v Liberci. Svou vlastní restauraci otevřel v Liberci světově proslulý francouzský šéfkuchař Claude Durand, držitel několika mezinárodních ocenění, který vařil v mnoha zemích Evropy, Asie či Středního východu. V restauraci Le Bistro vaří zásadně z čerstvých lokálních surovin. Na jídelním lístku najdete například pošírovaného pstruha, tradiční cibulovou polévku s vysockým chlebem a kozím sýrem či vynikající dezerty. TIP: Vyzkoušejte profiteroles – odpalované těsto plněné zmrzlinou a podávané s teplou čokoládovou polevou
The Kavárna
Nový přírůstek hlásí i Vinohrady. Nedaleko náměstí Míru se usídlila stylová kavárna s krásným moderním minimalistickým interiérem. The Kavárna nabízí sendviče, quiche, saláty a velký výběr dortů. Otevírají už od 7:30, takže se můžete stavit na ranní kávu a zpříjemnit si zde své probuzení do nového pracovního dne.
Restaurace Hnízdo
Rodinná restaurace nabízí kvalitní jídla moderní evropské gastronomie s čerstvými surovinami. Stylové prostředí s příjemnou domáckou atmosférou, venkovní terasou s pohodlným posezením, altánkem, dětským pískovištěm a houpačkami zapříčiní, že se zde budete cítit opravdu jako ve svém hnízdě. Restaurace má vlastní bylinkovou zahrádku, kterou doplňuje o užitkovou část, kde pěstují vlastní zeleninu a ovocné keře. TIP: Nahlédněte šéfkuchaři přímo pod pokličku! Je zde otevřená kuchyně, kde můžete vidět, jak se vaše menu připravuje.
 
Kavárna, co hledá jméno
Na místě bývalé truhlárny vytvořili prostor, který na Smíchově chyběl. Netradiční kavárnu, kde najdete mnohem víc než jen výběrovou kávu a domácí dobroty. Součástí je taky galerie, ateliér pro umělce, multifunkční místnost k pronájmu a obrovský dvůr, kde pod hvězdami a za doprovodu té správné melodie snadno ztratíte pojem o čase a zapomenete, že jste v centru města. TIP: Vy ještě nemáte na Instagramu fotku toalet z Kavárny co hledá jméno? Je to nejprofláklejší toaleta široko daleko! 
Kavárna Škoda nezajít
Opravdu škoda nezajít by bylo do nově otevřené kavárny v centru Mladé Boleslavi. Nabízí domácí koláče a dorty, možnost snídaně už od 7:30, malé obědy s dobře vybraným vínem či čerstvě praženou výběrovou kávu.
Provocateur Bistro
Designové bistro, kavárna a vinný bar Provocateur na Praze 1 nabízí snídaně, obědy, večeře i posezení u vína či kávy. Kuchyně je především středomořská zaměřená na ryby a mořské plody. Nabízí čerstvé sendviče, quiche i koláče, které si můžete v klidu vychutnat zde nebo si je odnést s sebou.
Kavárna Swiss Cheese
Nově najdete na Praze 4 obchod se švýcarskými sýry a jinými specialitami v jednom. V útulné kavárně vám nabídnou pro zahřátí či osvěžení výbornou švýcarskou kávu, horkou čokoládu nebo Ovomaltine. Ochutnat můžete i sýrové degustační menu, k němuž vám sklenička chlazeného Fendantu nebo walliského Pinot Noir přijde k chuti. TIP: určitě ochutnejte tradiční švýcarské pokrmy jako raclette či fondue.
 
 
Kavárna Barry Higgel’s coffeehouse
V nové kavárně Barry Higgel’s coffeehouse v pražských Holešovicích najdete výběrovou kávu z pražírny Nordbeans: směs kávy z Brazílie a Kolumbie s příchutí čokolády, arašídů a zralého ovoce. Je to poprvé, co pro hosty připravují kávu z české pražírny. Samozřejmostí jsou domácí koláče a limonády.
 
 
 
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.