Share |

Nové Bistro 8 - kousek starosvětské atmosféry na Veverkově 8

foto: Archiv Bistra 8

Ve čtvrtek 10. května otevřelo svou náruč plnou domácích dobrot Bistro 8 ve Veverkově 8 v Praze na Letné. 
 
Od pondělí 14. května se již jede naplno a vyznavači útulného prostředí s doslova rodinnou atmosférou se mají na co těšit. Bistro 8 se hlásí k tradici původních pařížských bister charakteristických právě domácí kuchyní a rodinnou atmosférou - malých podniků, ve kterých se kuchařské umění paní domácí nabízelo i veřejnosti.

Své pěstitele i dodavatele tady osobně znají a dokonce sami přikládají ruku k dílu. „Na jaře pomáháme sázet bylinky u Slaného, v Polabí jsme učili chodit slípky po žebříku spát a kousek za Prahou posloucháme vyprávění o jihoamerických farmářích pěstujících magické ovoce jménem káva od charismatického muže, který na jejich plantážích trávil několik let. A ze společných zážitků, nadšení i vášně vyplynul příběh, který vyprávíme zase my vám. Přijďte si poslechnout,“ píše se v textu představujícím Bistro 8.

Po ochutnání některého ze zdejších bestsellerů vám bude i bez tohoto příběhu jasné, že jste v dobrých rukou. Zdejší specialitou je vepřo-knedlo do ruky aneb pomalu pečený bůček v pařeném kynutém knedlíčku z celozrnné mouky, s mladou cibulkou a rychlonakládanou okurkou. Delikátní je i burgr z červené řepy nebo hummus a pomazánka z lilku s křupavými plackami. Těžko se odolává i koláči s bryndzou a chřestem či sladkému pokušení v podobě rebarborové bublaniny, drobenkového koláče s podmáslím nebo čokoládového dortíku. To jen na ukázku, co vás v Bistru 8 čeká. To vše můžete zapít výborným vínem, kávou nebo úžasnou zázvorovo-pomerančovou domácí limonádou.

V maličkém bistru prostého zařízení se budete opravdu cítit jako doma, nebo spíše v kuchyni, jejíž dveře vám na při cestě kolem otevřela pohostinná paní domácí.

http://www.facebook.com/Bistro8


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.