Share |

Nosferatu, Kafka či Vetřelec - říjnový DAS FILMFEST chystá filmové hody

Nesem vám aktuální informace k nadcházejícímu 10. ročníku festivalu německy mluvených filmů DAS FILMFEST, který v Praze odstartuje již 21. října
V pražských kinech Lucerna, Atlas a Ponrepo proběhne přehlídka německé, rakouské a švýcarské kinematografie od 21. do 25. října. Letos poprvé bude znít němčina na filmovém plátně i v plzeňském kině Beseda, a to od 26. do 28. října. Od 29. října do 1. listopadu pak uzavře DAS FILMFEST svůj desátý ročník v Brně v kinech Art a Scala.
 
DAS FILMFEST letos opět nabídne žhavé novinky z oblasti hraného i dokumentárního filmu, ale i poklady z filmových archívů. V české premiéře uvede poslední snímek Fatiha Akina Šrám (The Cut), hvězdné obsazení má černočerná krimikomedie na motivy bestselleru Wolfa Haase Věčný život, v hlavních rolích s Josefem Haderem a Tobiasem Morettim
 
Němečtí, rakouští a švýcarští dokumentaristé se tentokrát vydají po stopách kontroverzního ultrapravicového politika Jörga Haidera, přinesou dosud nezveřejněné záběry ze zákulisí vznikající berlínské hudební scény v 70. letech a představí osobnost nedávno zesnulého oscarového stvořitele Vetřelce.
 
Jednoznačně nejstarším snímkem, který ve své desetileté historii DAS FILMFEST představí, bude němý film Upír Nosferatu v hlavní roli s Maxem Schreckem z roku 1921. Program nabídne i jeden z prvních německých zvukových filmů Vrah mezi námi režiséra Fritze Langa. Ten se nejvíce proslavil svým antiutopistickým velkofilmem Metropolis.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.