Share |

Nominujte na Lush Prize: pro testování bez pokusů na zvířatech

foto: pořadatel akce

Znáte člověka nebo organizaci ve vašem okolí, která se angažuje v otázce testování na zvířatech? Nebo jste to i vy sami? Ať už se jedná o partu mladých studentů biologie nebo větší organizaci, můžete je nebo sebe nominovat na LUSH PRIZE – nejvýznamnější cenu, jejímž pořadatelem je britská kosmetická značka LUSH. Uzávěrka pro nominace je letos 25. července. Ceny v hodnotě 250.000 liber, tj. 8.562.500 Kč, se rozdělí do pěti samostatných kategorií: Veřejné povědomí, Lobby, Věda, Škola a Mladý badatel. Částka v hodnotě 250,000 liber je pak v nabídce pro vítěze ceny Černá skříňka udělované za klíčový průlom v oblasti výzkumu toxicity a jejího působení na člověka.
 
Spoluzakladatel LUSH, Mark Constantine, k tomu dodává: „LUSH PRIZE se koná letos třetím rokem. Jsme velmi potěšeni výsledky práce, kterou jsme tímto oceněním po celém světě podpořili. Ukončení testování na zvířatech vyžaduje velký finanční závazek a podporu celé škály oborů, od kampaní pro vědu. I když je prodej na zvířatech testované kosmetiky zakázán v celé EU, stále ještě máme co dělat. Zejména v oblasti toxikologických experimentů a testování kosmetiky v zemích, jako je Čína a Brazílie.“
 
LUSH PRIZE byla za dva roky existence udělena subjektům v USA, Indii, Rusku, Japonsku a šesti zemím v Evropě. Pokud víte o někom u nás, kdo by si ji zasloužil, nominujte jej na stránkách www.lushprize.org až do data uzávěrky 25. července 2014. Jednotlivci mohou nominovat projekty, které podporují, organizace a vědci se mohou nominovat sami.
 
Oficiální česká stránka firmy LUSH s e-shopem: www.lush.cz
Oficiální britská stránka: www.lush.co.uk


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.