Share |

NoD promítne sci-fi filmy

NoD se vydá na cestu do vesmíru. Projekt Bio NoD představí české sci-fi Jsem Brána, celovečerák Ex Machina a zahraniční kraťasy
 
Kapitola dvě, Planeta Země, NoD. Druhé promítání projektu Bio NoD tentokrát budou spojovat filmy na téma sci-fi a vesmír. Dozvíte se také, jaký pohled na sci-fi mají tvůrci ve všech koutech zeměkoule díky krátkometrážním filmům. Večer zakončí futuristický snímek Ex Machina, který ukáže zda i roboti mají city. Spousta filmů, diskuze a 4 hodiny napětí. Startujeme 28/2 od 18:00 - skafandry s sebou.
 
Krátký film JSEM BRÁNA od režiséra Robina Kašpaříka je první českou adaptací příběhu Stephena Kinga. 15minutový halucinogenní trip (o muži uvězněném v karanténě vesmírné lodi) má za sebou jízdu po světových festivalech. Získal cenu za nejlepší krátký horor na americkém MFF v Nashvillu, byl vybrán na nejprestižnější světový festival hororu a sci-fi v katalánském Sitges a promítal se i v Hollywoodu na festivalu HollyShorts.
Tento snímek bude mít své třetí uvedení v ČR právě v NoDu společně s diskuzí s režisérem snímku, který přiblíží průběh neobvyklého natáčení. Snímek je totiž celý natočený očima hlavního hrdiny.
 
Večer doplní několik krátkometrážních sci-fi, které se liší ve zpracování - animace, stop motion, kresba nebo hraný film. Poznáte cestu komety vesmírem (BEGINNINGS - FR), zlatou vesmírnou horečku (Prospect - USA), vesmírný tanec (Space Hip - HU), dozvíte se, jak sestrojit brýle, které vidí do budoucnosti (Casual Sci-fi - USA) nebo také čemu se vyhnout během cestování kosmem (Death in space - UK).
 
Celý večer pak zakončí skvělý celovečerní film Ex Machina (UK), který ukazuje, zda mají i roboti city.
 
28.2. Bio NoD I Sci-fi / Vesmír
FB: https://www.facebook.com/events/1732195660159018/
vstupenky 100 Kč: https://goout.net/cs/listky/bio-nod-sci-fi-vesmir/pmyb/
 
Celovečerní film:
Ex Machina (UK)
 
Český krátkometrážní film:
Jsem brána + diskuze s reřisérem:
 
Zahraniční krátkometrážní filmy:
BEGINNINGS : a journey through space and time (FR)
Death in space (UK)
Space Hip (HU)
Prospect (USA)
Casual Sci-fi (USA)

 
Ex Machina / Alex Garland / UK 2014 / 108min
Caleb (Domhnall Gleeson) měl neuvěřitelnou kliku. Ve firemní soutěži vyhrál hlavní cenu, týdenní pobyt na horské chatě svého zaměstnavatele, geniálního vědce Nathana (Oscar Isaac). V okamžiku kdy uprostřed pustiny vyskočí z vrtulníku, který ho na místo dopravil, dojde mu, že na tenhle týden jen tak nezapomene. Jenže ani nejbujnější fantazie by ho nedokázala připravit na to, co ho čeká v supermoderní stavbě připomínající protiatomový bunkr. Prvotní ostych zažene Nathanův přátelský přístup. Pak se však seznámí s Avou (Alicia Vikander). U přátelské dívky s krásnou tváří jen dráty vedoucí jejím průsvitným tělem prozrazují, že je ve skutečnosti unikátním technologickým experimentem. Jeho součástí se právě stal i Caleb. Jeho úkolem je prostá interakce s Avou, kterou Nathan pečlivě pozoruje a zaznamenává a testuje tak možnosti umělé inteligence. Dokáže být Ava natolik „lidská", že Caleb zapomene, že komunikuje s robotem? Dokáže v něm probudit nějaké city? Calebovi se však role pokusného morčete začne čím dál víc zajídat, zvlášť když s Avinou pomocí zjistí, že Nathan mu o svém výzkumu neřekl zdaleka všechno.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.