Share |

Nike ukázalo magické oblečky na jarní cvičení

foto Nike

NIKE PŘEDSTAVUJE LIMITOVANOU KOLEKCI PRO TRÉNINK: NIKE TIGHT OF THE MOMENT – MAGICKÝ KALEIDOSKOP
Společnost Nike ve spolupráci s japonskou umělkyní Yuko Kanatani vytvořila limitovanou edici legín navržených tak, aby zdůrazňovaly krásu těla v pohybu.
 
Kolekce Nike Tight of the Moment je exkurzí do tajů tréninku. Na základě experimentování s jedinečnými vzory, barvami a inspirací se během této spolupráce podařilo spojit sportovní výkony a umělecký design. Tato záliba v objevování zavedla tým návrhářů společnosti Nike do Japonska. Tam navázala partnerství s Yuko Kanataniovou, první nezávislou umělkyní, s níž společnost Nike na projektu Tight of the Moment spolupracuje.  
„Zábavný, hravý a vzrušující styl umění, jaký tvoří Yuko, je něčím, co nám připadalo opravdu výjimečné,“ vysvětluje Kelly Tweedenová, viceprezidentka Global Design pro Nike Women’s Training.
Výsledkem této spolupráce jsou tři kolekce legín, které se na trhu poprvé objeví 31. ledna 2014. První limitovaná edice Nike Tight of the Moment nese název Magický kaleidoskop.
Jejich zářivý a výrazný vzor je jasným rukopisem umění plného barev, jaké Yuko tvoří. Proces vytváření designu pro tento projekt nicméně umělkyni žijící v Tokiu přiměl opustit oblasti designu, které jsou jí důvěrně známy a kde se pohybuje s naprostou jistotou.
„Na začátku projektu byla poměrně značnou překážkou potřeba sladit moje kresby s pohybujícím se tělem,“ uvádí Yuko. „Bylo pro mě ovšem také velmi inspirativní a zajímavé mít instrukce z vnějšku a vyzkoušet si něco nového.“
Yuko dostala za úkol přizpůsobit své ilustrace mapě těla, kterou jí poskytla laboratoř Nike Sport Research Lab. Mapa těla využívá data založená na informacích získaných při pozorování a studování sportovců a zobrazuje jednotlivé svaly a oblasti tepla a chladu. Tato mapa pak posloužila jako jakýsi kompas, s jehož pomocí Yuko vytvořila trojrozměrné kresby odpovídající těmto klíčovým oblastem na těle. Například NTM – Magický kaleidoskop hýří barvami a tvary, které lichotivě zdůrazňují svaly na nohou. Technologie digitální sublimace k přenosu inkoustu z tištěného obrázku na kus látky využívá tepelný lis a pomocí této technologie se Yukino umění přenáší na látku legín.
Když Yuko dostala za úkol zakreslit tělo v pohybu, vybavil se jí cirkus. Nechala se tedy inspirovat tímto fantasticky barevným prostředím plným pohybu a hudby. Tyto svoje vize zakreslila pastelkami.
„Výkonu obvykle dosahujeme s přispěním vědy,“ tvrdí Yuko. „Ovšem výkon ovlivňuje také nálada, a jelikož vizuální vjemy mají na náladu vliv, rozhodla jsem se vytvořit umělecké dílo, které je barevné a veselé. Chtěla jsem lidem zvednout náladu a tím také podpořit lepší výkon sportovců, kteří si takové legíny obléknou.“
Yukina dynamická estetika doplňuje výkonnostní vlastnosti legín. Měkká tkanina Nike Dri-FIT odvádí pot od pokožky a pomáhá tak sportovkyním zůstat v suchu a pohodlí.
NTM – Magický kaleidoskop jsou dostupné ve dvou stylech Nike Pro: legíny Nike Pro Tight a sportovní podprsenka Nike Pro Sports Bra. Potisk se objeví také na dámské sportovní obuvi Nike Studio Wrap Pack. Kolekce NTM –Magický kaleidoskop bude dostupná v prodejně Nike Prague od 31. ledna. Další dva designy této kolekce se objeví na trhu během následujících několika měsíců.
 
DESÍTKY FOTEK JARNÍ KOLEKCE PŘINÁŠÍME NA NAŠEM FACEBOOKU ZDE.
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.