Share |

Nezávislá kultura oživí od září ostravské centrum

foto: OKDV

Ostrava se mění. Stala se trendy městem. Místem seberealizací báječných obyvatel, kteří tvoří svůj jedinečný, kulturní a společenský urban-style.
 
Ostrava, jedno z mála měst střední Evropy, kde dnes vnímáme kulturní a společenský vzestup. Proud energií díky nové generaci vzdělaných, pracovitých a schopných občanů. Jedinečné místo v srdci Evropy, město mezi národy, město zelené a podhorské, s moderní infrastrukturou, s dobře zvládnutou rekvalifikací přechodu těžkého prumyslu, město technických i historických památek, místo setkávání umění, designu a architektury. Jedním z posledních rehabilitačních projektů městského urbanismu je historické centrum, které bylo donedávna devalvováno prudkým rozvojem aktivit mimo něj. Mnozí nad jeho úpadkem lámali hůl. Nestalo se tak. Ostravané opět dokázali svůj tvůrčí potenciál a úspěšně realizují projekty současné obnovy.
 
Vznikly a vznikají pěší zóny, objekty se opravuji či již opravené jsou, v prázdných prostorách se zabydlují kavárny, galérie, tvůrčí dílny, kluby a umělecké aktivity. Například projekt “Malá Kodaň” si klade za cíl obnovit oblast centra včetně dostatečně nevyužitého nábřeží řeky Ostravice se svým dosud neobjeveným geniem loci.
 
Nově otevřené street-artové multikulturní centrum DOCK na nábřeží Ostravice se tak zařazuje mezi prémiová místa dění nového společenského života Ostravy (spolu například s Cooltour, Starou i Novou Arénou, Trojhalím Karolína, Dolní oblastí, Colours...). 
/INFO,  FB- FESTIVAL JINÉ KULTURY/

Line up:

 

16.9. - Václav Koubek

30.9. - Miloš Gregor

14.10. - Dáša Vokatá & Oldřich Kaiser

21.10. - Jan Burian

28.10. - Přehlídka ostravské značky Isabel v režii uměleckého seskupení Defabric

Vstupenky budou k dispozici v místě a obvyklých předprodejích od července v cenovém rozhraní od 150,-Kč do 250,-Kč.
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.