Share |

Nespatřená Skopje

Výstavní sezónu Galerie UM v akademickém roce 2015/2016 zahájí dvoudenní výstava Nespatřená Skopje. Po slavnostním zahájení, které proběhne ve čtvrtek, bude následovat veřejná přednáška prof. Ognena Mariny z Fakulty architektury Univerzity sv. Cyrila a Metoděje ve Skopje o urbanismu a architektuře ve Skopje – Urban Imagery and Meta-Narratives.
 
 
Vize pro město Skopje byly prezentovány na výstavě UNSEEN SKOPJE prostřednictvím čtyř fyzických modelů historických urbanistických plánů znázorňujících základní ideové a koncepční změny v rozvoji města. Představené plány a modely umožňují porozumět touhám a obavám obyvatel města v historickém kontextu, konfrontovaným s výzvami 20. století a zachyceným ve vizi pro město, jež přináší novou a neobvyklou perspektivu pohledu na město. Výstava vznikla v rámci výzkumného projektu “Skopje – modely města” a je dílem profesorů Fakulty architektury Univerzity sv. Cyrila a Metoděje ve Skopje, Ognena Mariny a Bojana Karanakova.
 
 
Návštěvníkům budou výstavní prostory otevřeny od 10. do 11. října 2015 od 10 do 18 hodin.
Výstava je pořádána ve spolupráci Vysoké školy uměleckoprůmyslové v Praze s Fakultou architektury Univerzity sv. Cyrila a Metoděje ve Skopje, Velvyslanectvím Makedonské republiky v Praze a Českou komorou architektů.
 
Termín výstavy: 10. – 11. 10.2015, Galerie UM
nám. Jana Palacha 80
Praha 1
 
otevřeno: 10. - 11. 10. 2015, 10 – 18 h
vstup zdarma

 

Program 10.10.2015:
18 h vernisáž výstavy
19 – 20 h veřejná přednáška prof. Ognena Mariny (Fakulta architektury Univerzity sv. Cyrila a Metoděje ze Skopje)


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.