Share |

Nepřestávejte snít o Severské filmové zimě. Dnes nabídne dramata i komedie!

 
 
Severní vítr tentokrát zavane do Lucerny krátce po poledni. V kině totiž začínají Kyselé Vánoce. Příběh Simona a Oscara, kteří považují klidný vánoční čas za nejvhodnější dobu, kdy mohou svým rodinám oznámit novinky… Zrovna koupili dům a jejich společná přítelkyně čeká z jedním z nich dítě.
Divácky nejúspěšnějším snímkem Severského filmového podzimu byla norská komedie Staying Alive, známá z Mezinárodního festivalu v Trondheimu. Po odhalení manželovy nevěry se Marianne za pomoci svérázné kamarádky znovu učí užívat si život.
Letošní festival se točí kolem baletu. Může za to patrně baletka Darling, která se vrací do Královského dánského baletu kvůli roli Giselle. Během zkoušek má bolesti a odborníci zjistí nenapravitelné poškození kyčlí. S baletem musí nadobro skončit. Prostředí ale nechce opustit a rozhodne se vycvičit mladičkou Polly, svou náhradnici. O tu se brzy začne zajímat široká veřejnost i manžel Dee, působící jako choreograf… Co na to Darling?
Závěrem se diváci mohou těšit na švédskou novinku Nepřestávej snít, ve kterém Mirja po propuštění z vězení dělí svůj život mezi péči o nemocnou matku a partu kamarádek, které jí vždy byly skutečnou rodinou. Film získal cenu publika na festivalu v Göteborgu.

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.