Share |

Neon Moon: Prádlo, které nechce být sexy

foto Fitria Tjandra

V cizině už ta diskuse běží dlouho, k nám se ovšem dostává taky: Tlak na to, aby ženy byly sexy, je pro některé neúnosný.
Týká se to i zdánlivě malých věcí, jako je prádlo. Příliš úzká ramínka, příliš mnoho krajky, umělá vlákna... možná to vypadá dobře, tedy zejména v reklamě, ale pohodlné to moc nebývá. Ostatně i proto má tolik holek a žen "na doma" pohodlnější prádlo, případně nosí sportovní podprsenku i mimo sportovní kontext a na sobotní válení doma má klučičí trenky.
Britská podnikatelka Hayat Rachi proto vytvořila kolekci Neon Moon, která se přizpůsobuje ženskému tělu - ne naopak. Žádné krajky, žádné zařízlé části. Ekologické bambusové vlákno, příjemné "obyčejné" barvy a pohodlnost pro nositelky, které se díky nošení jejího prádla mají cítit ve svém těle lépe. Jistě, nevypadá to tak vyzývavě jako modelky narvané do nylonu, krajek a dalších sexy atributů, ale nositelky to zřejmě ocení. Bylo to ostatně i cílem - i proto autorka kolekce záměrně používá holky, co si neholí podpaží a nemají dokonale pevná těla, a prádlo předvádí v přirozeném prostředí domova, kde si čteme nebo plkáme s návštěvou a nechodíme obvykle na maxipodpatcích.
 
Náš dojem: Skvělé zejména pro mladší nositelky. 50leté dámy možná budou chtít raději vršek, který více podpírá, podle videa nemá podprsenka zpevnění ani zaumný střih šoupající prsa do středu - jedná se spíš o měkčí "lambadu". Běžné nositelky mladšího věku možná budou přímo nadšené.
Hayat vybírá peníze na výrobu na Kickstarteru, v době vzniku tohoto textu už cíl překročila. Takže prádlo bude!:-)
Tisková zpráva v angličtině zde
Fotky na FB.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.