Share |

Neobvyklá 3D instalace láká na nový český film Nenasytná Tiffany

 Kreativnější formy propagace filmů a seriálů zatím spíše známe ze zahraničí, kdy to nejsou pouze plakáty a trailery, které potenciální diváky oslovují. Stále častěji jsou využívaná různá ambientní média, nápaditě se pracuje například s autobusovými zastávkami, chodníky i dalšími místy. Český debutový snímek Nenasytná Tiffany pokračuje v tomto trendu a díky speciální 3D instalaci představující obří jámu v zemi s netušeným pokladem upozorňuje na netradiční snímek i na místech, kde by propagaci filmu málokdo čekal. Trojrozměrná iluze z dílny výtvarníka Alexe Dowise se zatím objevila na Benátské noci, Sázavafestu, před pražským Containallem na Letné u Stalina nebo na slavnostní premiéře filmu v Kině Lucerna.
 
Velká 3D instalace, inspirovaná motivem z filmu Nenasytná Tiffany, kterým je hledání pokladů s detektory kovu, dokáže „oklamat“ zrak přihlížejícího tak, že obraz namalovaný na rovné ploše z ní začne pod určitým úhlem vystupovat. Jedná se o samolepku s obrazem jámy v zemi, nanesenou na dřevěnou rozebíratelnou podkladovou konstrukci. Je tedy možné ji přenášet do různých prostředí. „Film si pohrává s tématem hledání, hodně mě inspirovali hledači pokladů s detektorem, když jsem je při jednom z natáčení potkal kdesi v polích. I proto jsme se s Alexem Dowisem shodli, že obří díra v zemi bude ta správná volba,“ říká režisér Andy Fehu. S 3D iluzí se zatím mohli vyfotit návštěvníci hudebních festivalů Sázavafest a Benátská noc, umístěna byla také před Kinem Lucerna při pražské premiéře nebo také na Letné u baru Stalin.
 
Realizace objektu trvala přibližně dva týdny. Jeho tvůrce, výtvarník Alex Dowis, který se do širokého povědomí veřejnosti zapsal jako finalista soutěže Česko-Slovensko má talent 2012, kde představil svůj originální projekt Light Art (malování světlem), se rád kromě animované tvorby a scénografie věnuje i méně tradičním výtvarným technikám, jakými jsou tzv. Sand Art (kreslení pískem) nebo již zmíněné 3D objekty: „Je pravda, že tato výtvarná disciplína u nás není příliš rozšířená. My ale pracujeme s letitou zkušeností s 3D instalacemi na mezinárodním poli, na nejmodernějších grafických platformách,“ říká.
 
Film Nenasytná Tiffany je pro režiséra Andyho Fehu celovečerním debutem. Dobrodružně hororová komedie byla poprvé divákům představena na 50. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary v sekci Půlnoční filmy, v kinodistribuci je od 30. července. Neotřelý snímek kombinuje prvky béčkových filmů a osobitou fresku o důsledcích bezbřehého buranství. Vypráví příběh flákače Pepy (Leoš Noha), který tráví většinu času vysedáváním po hospodách anebo vykrádáním víkendových chat. Při jednom ze svých lupičských výpadů je málem chycen při činu a během následného útěku náhodou objeví starou videokameru, jejíž záznam odhaluje cestu k netušenému pokladu. Pepa brzy pochopí, že aby ho získal celý, nebude muset podstoupit jen dlouhé hodiny kopání, že cena bude mnohonásobně vyšší...
 
Bylo nám velkým potěšením spolupracovat na podpoře poctivého českého filmu,“ říká výtvarník Alex Dowis. „Sám jsem také hledač, i proto mě téma film skutečně zaujalo. Opravdu jsem se pobavil jako divák a i z profesního hlediska jsem ocenil kameru, střih, zvuk, režii i herecké akce... Zkrátka mě tým tvůrců oslovil a odvedl báječnou práci, která dělá radost, jak pozoruji, i ostatním divákům napříč věkovým spektrem,“ uzavírá.
 
Film Nenasytná Tiffany: www.facebook.com/nenasytnatiffany www.nenasytnatiffany.cz
Grafika a design Dowis: www.dowis.cz
 
 

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.