Share |

NEMUSÍME SLEDOVAT BUBLINKY, KONVICE TO ZVLÁDNOU ZA NÁS

 

Káva je ráno pro spoustu lidí startérem do nového dne, další si pak povzbuzující nápoj dopřávají průběžně. Jiní ale přísahají na čaj, to že je ten pravý životabudič. Čaj černý, zelený s příchutí, a ještě jiní zase nedají dopustit na bylinkové nálevy a čaje ovocné. 
Všechny tyto nápoje mají sice různé vyznavače, ale jedno společné – bez precizní přípravy nedosáhneme té ideální chuti a účinku. To znamená co nejpřesnější dodržet teplotu vody a dobu jejího působení. Staří Číňané teplotu vody měřit neuměli, a tak se při přípravě čaje dívali do kotlíku, v němž se voda vařila. Jestliže se u dna tvořila spousta malých bublinek, byla to voda „krabích očí“, a ta má ještě nízkou teplotu. Větší bublinky znamenaly, že to je ta správná chvíle na zalití čaje; takové vodě se říkalo voda „rybích očí“. Jestliže se správná chvíle prováhala, ve vodě se dělaly bubliny velké a stala se z ní voda „starého muže“, která už měla teplotu příliš velkou.  
S kvalitními přístroji společnosti Catler ale bublinky sledovat nemusíme a naše starosti o tu správnou teplotu můžeme přenechat jim.
Rychlovarnou konvici KE 8010 s nastavením teploty podle druhu připravovaného nápoje lze nejen dosáhnout vody teplé přesně 80 °C, 85 °C, 90 °C, 95 °C a 100 °C, ale také tu správnou teplotu udržet. Znáte to – dáme ohřát vodu do konvice, někdo třeba zavolá a my zapomeneme, že tam nějakou vodu máme. Ta ochladne a pak už nám nezbývá než si odpustit tu správnou chuť nápoje, nebo vodu ohřívat znovu. S praktickou funkcí Keep Warm pro udržení nastavené teploty vody nám tento problém odpadá a na to, že jsme chtěli vodu na čaj či kávu si můžeme vzpomenout dokonce až po dvaceti minutách, přestože nás konvice zvukovým signálem už dávno upozornila, že teď je ta správná chvíle. K pohodlí obsluhy slouží i mechanizmus tlumeného otevírání víka nebo automatické vypnutí a ochrana proti přehřátí při zapnutí bez vody. Samozřejmostí je dokonalé zpracování každého detailu, vysoce kvalitní materiály, stylový design. Na přístroj je navíc tříletá záruka.
Doporučená cena Catler KE 8010 je 3140 Kč.
 
K přípravě vynikajícího čaje je ovšem ještě třeba krom přesné teploty znát správnou dobu louhování. Nejen to, měli bychom ji také dodržet. To také nemusí být vždy snadné a dlouho louhovaný čaj nám může pokazit chuť. Na tohle ale také pamatovala společnost Catler, když na trh dodala rychlovarnou konvici TM 8010. U ní si můžeme vybrat teplotu vody na zelený, čaj, černý, bílý, oolong (vyslov wu lung – žlutozelený, řízeně oxidovaný čaj) nebo čaj bylinkový. Krom toho si můžeme nastavit přesnou teplotu vlastní. To ale není jediná přednost. Přes sklo konvice Duran Schott můžeme pozorovat sítko na čaj, které se podle doporučené doby louhování toho, kterého konkrétního čaje samo do vody zanoří a opět vynoří. Pochopitelně, že se nemusíme řídit doporučením a sami si čas louhování určit. Je tak vyloučené, že bychom dobu louhování mohli překročit. V tom všem nám bude nápomocný podsvícený displej s potřebnými údaji. Konvice neslouží jen k přípravě čaje, ale můžeme si v ní i ohřát vodu k přípravě kávy, čokolády nebo v nastávajících chladných dnech třeba vody na grog.
Doporučená cena Catler TM 8010 je 8390 Kč.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.