Share |

Německý producent Marcel Vogel: Nech to plynout.

3.10. ve Stormu!
foto Storm

Marcel Vogel, německý producent žíjící v Amsterdamu , majitel labelu Lumberjacks in Hell vystoupí vůbec poprvé v České republice 3.října v pražském klubu Storm. V následujícím rozhovoru povídá o životě, vesmíru, muzice, obsesích a umění nechat všední svět za dveřmi klubu.
 
Kdo jsi, kde jsi a co jsi?
Jsem Marcel Vogel, je mi 36 let, jsem DJ, producent, vlastním a provozuji dva labely: Lumberjacks in Hell a Intimate Friends. Čas od času organizuji sérii klubových nocí jménem Cheetah. Žiji v Amsterdamu, ale původem jsem z Německa. Co to znamená jsem zrovna dnes ráno vysvětloval kamarádovi. Být Němec znamená, že nejsem fyzicky schopen vyhodit papírovou krabici nebo skleněnou láhev do odpadků, kdežto Holanďané tuto naši základní životní potřebu ignorují.
 
Popiš svůj sound bez použití písmene „e“.
X-Y. Soft, live, love, soul, raw. Moc se to nepovedlo, co?
 
Čím jsi chtěl být, když jsi byl malý?
Jako každý kluk - psychiatrem a spisovatelem.
 
Co tě dovedlo k muzice?
Já ji měl vždycky rád. Nejdřív jsem poslouchal německé pop-punkové kapely, pak strašlivou taneční scénu a potom jsem se dostal do první sběratelské fáze, kterou jsem si odbyl na hiphopu. Když jsem začal hrát coby DJ obešel jsem celé kolečko od housu k disku a zase zpátky. Pročež jsem rád, že žiju v Amsterodamu, kde scéna takový eklektismus podporuje a vyžaduje.

SEM VLOŽIT TENTO SET (embed)
https://soundcloud.com/the-ransom-note/marcel-vogel-the-ransom-note-mix/
 
Na čem jsi začínal hrát?
Laciný mixák a řemínkové gramofony, na kterých jsem se učil držet desky pohromadě. Teď už je to standard, Technics 1210, CDJ800 Rane TTM 56 mix. Nedávno jsme si udělal radost a pořídil si luxusní hifi mix Urei 16201e. Všechno na otočné potenciometry, žádné fejdry. Nádhera.
 
Nejoblíbenější mix od někoho jiného?
DJ Spinna - Strange Games And Funky Things.
 
S jakým DJem by sis nejraději zahrál back-to-back?
Cha. Vždycky to bude Theo Parrish. Doufal bych, že se na mě přenese něco z jeho geniality.
 
Kdybys mohl sestavit ideální guestlist Lumberjacks in Hell párty. Kdo by na něm byl?
Scarlett Johannson, Sean Penn, Theo Parrish, moje rodina, Andy Kaufmann, Tina Turner, Mel Cheren, D'Angelo a spousta tanečníku a tanečnic, co jsou ochotní nechat za dveřmi všechny depky, co je trápí v jejich každodenním životě. Do klubu se chodí na chvíli zapomínat na realitu.
 
Co tě čeká v nejbližší budoucnosti?
Pětileté výročí Lumberjacks in Hell, ke které vydáváme kompilaci na dvojvinylu a pojedeme turné po Evropě. Dvanáctipalec kamaráda Dikkense jménem Retrospect of A Mind, která vychází na Intimate Friends. A hraní v Praze samozřejmě.
 
Čemu se věnuješ kromě muziky?
Běhání. A analyzování lidských obsesí kolem mě. Možná bych to měl trochu hlídat, aby se z toho nestala nějaká obsese.
 
Máš nějakou univerzální odpověď na všechno?
Nech to plynout.
 
Pokud tedy chcete slyšet skvělý set od zakladatele Lumberjacks In Hell, který v ČR vystoupí vůbec poprvé, určitě nesmíte 3.října chybět v klubu Storm na party Juicy Boogie!
 
Další informace naleznete na stránkách klubu Storm a Facebook události.
 
LINE UP:
 
► MARCEL VOGEL (Lumberjacks In Hell, NL)
► SCHWA (Beef Records)
► MR.ULTRAFINO (Radio1)
► BIODAN & TAZZ
 
 
 
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.