Share |

Nejvlivnější lidé českého FB: Tomáš Břínek

disclaimer: i-y jsou volba autora!
foto Tomáš Břínek

Tomáš Břínek je spoluautor STAY ZMRD a má veleúspěšnou stránku TMBK. Kromě toho, že dělá "debilní koláže," se také věnuje "normální grafice," muzice a fotografování. Nedávno si dal pauzu od kapely Lety Mimo a založil si s kamarády z bývalé kapely The Slots kapelu Girls Like You.
Píše i scénáře pro pořad o youtuberech na Prima Cool. Má za sebou uspěšnou výstavu koláží v Rock café a výstavu na podporu kultu osobnosti Richarda Krajča v baru Coming Soon, kde dostala hmotnou podobu kontroverzní kniha "Můj Kemp". 
Kdy jste si založil FB účet?
 To bylo někdy v roce 2008. Kluci z kapely mě tehdy přesvědčili, že se tam líp balej holky než na líbímseti.cz a nepřipadáte si tam jako uchyl. Takže jsem opustil "líbko" i když jsem tam měl hodnocení 9.8 :-( 
Kdy a jak jste zjistil, že ho můžete použít i k oslovaní docela velkého množství lidí? 
Když jsem napsal nějakou píčovinu a dostal jsem za to první tri lajky. Dodnes je mám uložené v sejfu jako strýček skrblík svůj první pěťák.
Jak se svým nepopiratelným vlivem nakládáte?
Asi nijak, ale strašně mě baví trollit existence které se skrze svůj "nepopiratelný vliv" snaží moralizovat a psát sebežravé dlouhé romány.   
Chtěl jste někdy z FB odejít, případně odešel jste?
Ne, nepatřím k těm "zítra o půlnoci končím s FB" lidičkám, kteří většinou zase za dva dny přilezou zpátky jakoženic:) já ani odejít nemůžu, protože po tom co jsem nedávno nedobrovolně předal instagram uzivateli septemberhawker58rwx, nemám kam jít. :))

Co pro vás FB znamená?
Je to pro mě nástroj, jak se můžu dostat do obýváku Tomáše a Radky Třeštíkových, přečíst si příspěvek Pasty Onera o tom, že je nejlepší na 1000 znaků anebo nahlédnout do Richard kempů Kryštofa Krajča. Prostě a jasně nemůžu bez facebooku být, proto mi Zuckerberg pokaždý láme srdce když mi např. kvůli Hitlerovy zablokuje účet :-( kokot. Ale jinak je to pro mě jen nástroj ke komunikaci, digitální výstavní prostor a poslední dobou občas i práce. Rozhodně si ale nepůjdu namontovat na výfuk hadici do auta až to Zuckerberg vypne, to ne, i když den mi to asi zkurvý no.
 
 
 
 
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.